Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vyšetrovatelia zistili, čo je za pádom vrtuľníka. Bezpečnostný pás
Zdielať na

Vyšetrovatelia zistili, čo je za pádom vrtuľníka. Bezpečnostný pás

NEW YORK / Z newyorskej rieky pomocou žeriavu vylovili vrak vrtuľníka, pri nehode ktorého prišlo o život päť cestujúcich. Medzi obeťami sú turistka z Argentíny, hasič, novinár a dvaja zamestnanci spoločnosti, zabezpečujúcej vyhliadkové lety.

Podľa vyšetrovateľov mohol nehodu spôsobiť bezpečnostný pás, ktorý sa zaplietol okolo ventilu, zatvárajúceho prívod paliva a zapríčinil zlyhanie motora. Ľahký jednomotorový vrtuľník Eurocopter AS350, ktorý má kapacitu šesť ľudí vrátane pilota, sa zrútil do rieky v nedeľu krátko po siedmej večer miestneho času. Podľa polície bol vrtuľník registrovaný u firmy Liberty Helicopters, ktorá organizuje vyhliadkové a charterové lety. V tomto prípade išlo o súkromný výlet objednaný na účely fotografovania.

Na záberoch zo sociálnych sietí bolo vidieť, ako vrtuľník dosadá na hladinu vody, ako by na nej mal pristáť. Potom sa prednou časťou potopil do vody. Ani jeden z piatich pasažierov neprežil nehodu, pri ktorej sa v nedeľu večer zrútil v New Yorku vrtuľník do rieky East River. Zachrániť sa podarilo iba pilotovi.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy