Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Letuška prinútila ženu dať psíka do priestoru pre príručnú batožinu. Let neprežil
Zdielať na

Letuška prinútila ženu dať psíka do priestoru pre príručnú batožinu. Let neprežil

NEW YORK / Na palube lietadla United Airlines zomrel pes, ktorého musela dať majiteľka na žiadosť posádky do priestoru pre príručnú batožinu. Zástupcovia spoločnosti v utorok uviedli, že na seba berú zodpovednosť za incident, ktorý sa stal počas nočného letu z Houstonu do New Yorku.

Pes sa nachádzal v malej prepravke, ktorú vyrobili tak, aby sa zmestila pod sedadlo v lietadle. "Nastúpili sme do lietadla a moja mama ho mala na kolenách. Chceli sme ho dať pod sedadlá, ale prišla letuška a povedala, že tam byť nemôže, lebo bude blokovať uličku. Povedala, že ho dá do batožinového priestoru. Vzala do a zavrela ho tam," povedala Sophia Ceballos, majiteľka psíka. Rodina nevedela, čo má urobiť. Matka opakovala letuške, že ich miláčik Cocito je živý tvor. Stewardka ale trvala na svojom. Let trval 4 hodiny a približne v polovici cesty počuli nad hlavou štekanie. "Báli sme sa o neho. Štekal, lenže boli turbulencie a nesmeli sme sa ani postaviť," povedala Ceballos.

Po 4 hodinách stroj konečne pristál. Žiaľ, pre psíka už bolo neskoro. "Mama hneď vstala, otvorila priestor pre batožiny, vytiahla ho a začala kričať," spomína Ceballos.

Stroj patril leteckej spoločnosti United Airlines. Tá sa rodine ospravedlnila a ponúkla im úhradu nákladov spojených s úmrtím domáceho miláčika. Prípad ale zašiel oveľa ďalej, pretože sa ukázalo, že toto nebolo ojedinelé. Len v roku 2017 zahynulo na palubách leteckých spoločností 24 zvierat, pričom až k 18-tim úmrtiam došlo v strojoch spoločnosti United Airlines.

Cestujúca Maggie Gremminger následne zverejnila prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter fotografiu majiteľky psa a jej detí. "Chcem pomôcť tejto žene a jej dcére. Prišli o svojho psa kvôli zamestnancovi United Airlines. Mám zlomené srdce," napísala Gremminger.

Hovorca spoločnosti ozrejmil, že zamestnanec vyzval majiteľku, aby dala prepravku do priestoru pre príručnú batožinu, pretože trocha zavadzala v uličke. Nevie vraj, prečo prepravku nedali pod sedadlo. Majiteľke a jej dvom deťom preplatili letenky a poplatok za zviera na palube. "Je to tragická udalosť, ktorá by sa nikdy nemala stať, keďže zvieratá nemajú čo robiť v priestore pre príručnú batožinu," vyhlásili v stanovisku.

Príčina úmrtia zvieraťa zatiaľ nie je známa. Spoločnosť sa ponúkla preplatiť aj pitvu.

Twitter/MaggieGremminger

​Pozrite si archívnu reportáž o spornom správaní personálu aerolinky v inom prípade:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy