Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vodič prešiel cez priechod na červenú. Zrazil štyroch ľudí, dvaja na mieste zomreli
Zdielať na

Vodič prešiel cez priechod na červenú. Zrazil štyroch ľudí, dvaja na mieste zomreli

Archívna reportáž

PRAHA / Tragická dopravná nehoda na priechode pre chodcov si vyžiadala dva životy. Polícia vykonala skúšky na zistenie prítomnosti omamných látok s negatívnym výsledkom.

Pred treťou hodinou došlo v stredu v Prahe k dopravnej nehode. Záchranári na miesto poslali nielen sanitku, ale aj vrtuľník, čo pri dopravných nehodách v rámci mesta nie je obvyklé.

Polícia príčiny nehody momentálne prešetruje, ale podľa svedkov z miesta nehody vodič prešiel na červenú, zatiaľ čo chodci prechádzali cez prechod. "Záchranári zasahovali pri dopravnej nehode pri električkovej zastávke, kde boli zrazení štyria chodci. Bohužiaľ, muž a žena zomreli. Ďalší dvaja sú v rukách lekárov," uviedla pre portál blesk.cz hovorkyňa záchranárov Jana Poštová. Podľa hovorkyne záchranári ošetrili 72-ročnú ženu, ktorá utrpela mnohopočetné zranenia a druhá, 63-ročná žena, utrpela zranenia ruky a bola prevezená na ortopédiu. 

Polícia informovala, že vodič nebol pod vplyvom alkoholu. "Vyšetrovatelia na základe skúšky vylúčili, že by 67-ročný vodič bol pod vplyvom alkoholu alebo iných omamných látok," povedala hovorkyňa polície Andrea Zoulová. Záchranári previezli do nemocnice aj vodiča s akútnou stresovou reakciou a zároveň pracovníci záchranných zložiek poďakovali 82-ročnému mužovi, ktorý na mieste pomáhal resuscitovať. 

Pražská ulica bola neprejazdná asi tri hodiny, pričom premávka bola odklonená a električky v danom mieste nezastavovali. 

Pozrite si aj archívnu reportáž z dopravnej nehody na Slovensku, ktorú zapríčinili zdravotné problémy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy