Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prokurátor Špirko má podľa svojho nadriadeného Dušana Kováčika politické ambície
Zdielať na

Prokurátor Špirko má podľa svojho nadriadeného Dušana Kováčika politické ambície

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Generálny prokurátor aj šéf špeciálnej prokuratúry sa vyjadrili k tvrdeniam ich podriadeného Vasiľa Špirka. Ten vo štvrtok pred novinármi prehovoril o údajnej korupcii na ministerstve vnútra aj o tom, že ho účelovo stíhali, aby mu mohli zobrať citlivé kauzy. Jeho nadriadení tvrdia, že ide o politikárčenie. Medzitým sa dostal na slobodu aj muž, ktorého Špirko dostal do väzenia.

Prokurátor Vasiľ Špirko zatiaľ ostáva vo funkcii. Dušan Kováčik ako aj generálny prokurátor Jaromír Čižnár na tlačovej konferencii uviedli, že jeho pozíciu rušiť nebudú a nechystajú sa ho ani odvolávať. Na druhej strane ho ale spochybnili. 

Kým Čižnár hovoril o tom, že si Špirko pred novinármi urobil záhradnú párty, Dušan Kováčik hovoril o tom, že má Špirko možno politické ciele a že bolo jeho vyhlásenie načasované pred piatkovými zhromaždeniami. 

Vasiľ Špirko hovoril o tom, akým spôsobom dochádzalo k uplácaniu na Ministerstve vnútra tak, aby konkrétne firmy dostali zákazky. Podľa neho tam boli aj osoby, ktoré ich mali zlegalizovať pre Jána Počiatka a pre Roberta Kaliňáka. Tí jeho tvrdenia popreli. 

Zdroj z prostredia justície pre TV JOJ uviedol, že odsúdení v kauze neoprávneného vyplácania vratiek DPH z kauzy, ktorú dozoroval prokurátor Špirko, a ktorý ho neskôr spochybnil sa už koncom minulého roka dostal na slobodu. Informáciu neskôr potvrdil aj hovorca krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy