Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Odstúpenie Kaliňáka nestačí. SaS požaduje predčasné voľby
Zdielať na

Odstúpenie Kaliňáka nestačí. SaS požaduje predčasné voľby

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Prezident Andrej Kiska pokračuje v stretnutiach s politickými stranami a hnutiami, s ktorými rokuje o riešeniach situácie na Slovensku. Vo štvrtok sa s ním stretli zástupcovia najväčšej parlamentnej opozičnej strany SaS. Tá už nepovažuje za prijateľnú ani zmenu v zložení súčasnej vlády a hovorí o predčasných voľbách ako o jedinom vhodnom riešení politickej situácie.

Andrej Kiska v prezidentskom paláci prijal zástupcov opozičnej strany Sloboda a solidarita. Jej predseda Richard Sulík po stretnutí vyhlásil, že za najlepšie riešenie považuje čo najskoršie vypísanie predčasných volieb, ideálne ešte pred letom, prípadne ich spojiť s komunálnymi voľbami. "Myslím si, že by mali byť čím skôr preto, lebo Slovensko sa nachádza v hlbokej kríze teraz, nie o mesiac alebo o tri mesiace. Dvojnásobná úkladná vražda odkryla toľko rôznych podvodov. Nikdy nemala mafia bližšie k premiérovi ako dnes," povedal predseda SaS Richard Sulík.

Pre SaS nestačí ani to, keby odstúpil minister vnútra Robert Kaliňák. "Urobiť toto jedno nie je zásadná rekonštrukcia vlády. Vymeniť ministra kultúry Maďariča za ministra kultúry Tomáša, to ani len nie je z dažďa pod odkvap, to je z odkvapu do veľkej búrky, to pre nás nie je žiadna zásadná rekonštrukcia vlády," dodal Sulík. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy