Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kollár má podľa Fica mafiánsku minulosť. Policajnému prezidentovi Gašparovi dôveruje
Zdielať na

Kollár má podľa Fica mafiánsku minulosť. Policajnému prezidentovi Gašparovi dôveruje

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Premiér Robert Fico sa na tlačovej konferencii vyjadril k rokovaniam prezidenta Andreja Kisku s opozičnými politickými stranami. Podľa Fica je jediným cieľom chaos a rozvrat mocenského nastavenia Slovenska. Okrem toho Fico poukázal na spájanie opozičného politika Borisa Kollára s Petrom Steinhübelom, prezývaným aj Žaluď. Fico okrem iného poukázal aj na problémy Kiska s daňami.

Premiér Fico opäť zopakoval, že prvotným cieľom strany je vyšetrenie zločinu. "Ako môžu predčasné voľby pomôcť vyšetrovaniu? Akým spôsobom môže prezident obnovovať dôveru v štát, ak na svoje stretnutie pozval len opozičné strany?" pýtal sa Fico, podľa ktorého ide o najmasívnejšie vyšetrovanie vraždy v dejinách Slovenska. "Prezident policajného zboru je absolútny profesionál a má moju plnú dôveru," uviedol Fico. 

V prezidentskom paláci podľa neho začína scenár, ktorý má jednoznačne zmeniť mocenské nastavenie v krajine. Stranu Borisa Kollára, s ktorou bude prezident Kiska rokovať označil za stranu, ktorú založil mafián. "Považujem to za tragický vtip zo strany hlavy štátu, ktorý má ale jasnú výpovednú hodnotu. Zároveň sa obraciam na verejnosť, aby si sama vytvorila názor, čo sa bude v prezidentskom paláci diať," uviedol. 

Boris Kollár mal podľa Fica evidentné kontakty s mafiou. "Potvrdili to kópie dokumentov, zaslané to redakcie jedného z denníkov, ktorých pravosť preveroval Národný bezpečnostný úrad, ktorý ich označil za autentické," tvrdil Fico. Kollár bol podľa neho označovaný za poskoka zavraždeného mafiána Petra Steinhubela, známeho ako Žaluď. "Fotky Borisa Kollára z dovolenky na Kube z roku 2006 boli publikované vo všetkých médiách, pozornosti prezidentského paláca zjavne unikli," povedal Fico, podľa ktorého ale nejde len o Kollárovu mafiánsku minulosť.

Podľa premiéra bol Kollár aj jeden zo svedkov útoku na novinára. "Redaktor Pavol Jac v jednom z rozhovorov potvrdil, že  potvrdil, že sa venoval aktivitám slovenskej mafie. Potom čo ho fyzicky napadol práve Kollárov dobrý kamarát Peter Steinhubel, Boris Kollár svedčil na súde proti tomuto novinárovi," opísal Fico.

"Smer-SD v pondelok večer, najneskôr v utorok ráno odpovie na požiadavky koaličného partnera Most-Híd na odstúpenie Roberta Kaliňáka z postu ministra vnútra," uviedol premiér, ktorý sa má s lídrom Mosta-Híd Bélom Bugárom stretnúť po jeho návrate zo zahraničia v pondelok na budúci týždeň.

Prezident Andrej Kiska rokovaniami s opozičnými stranami podľa Fica sleduje scenár, ktorý ma za cieľ zmeniť mocenské pomery a výsledky demokratických volieb. “Konanie prezident je mimo ústavného rámca,“ zdôraznil.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy