Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muža, ktorý svedčil v mafiánskej kauze, zadržali pre podozrenie z brutálnej bitky manželky
Zdielať na

Muža, ktorý svedčil v mafiánskej kauze, zadržali pre podozrenie z brutálnej bitky manželky

DUNAJSKÁ STREDA / Lehel H. prezývaný aj Hrobár, ktorý vystupoval ako svedok v kauze Sátorovcov a polícii pomáhal odhaľovať hroby, sa ocitol za mrežami. Zadržaniu predchádzala veľká policajná akcia, keď v pondelok pred jeho domom v časti Čótfa zastal zhruba tucet policajtov a kukláčov. Podľa miestnych bola súčasťou zásahu aj helikoptéra.

Ako prvý o prípade zásahu informoval portál parameter.sk. V pondelok ráno si policajti opäť dali stretnutie pri neslávne známom statku Čótfa neďaleko Jahodnej a odviezli zo sebou dvoch mužov - syna a otca. Podnikateľ Lehel H., ktorý výpoveďou prispel k zatknutiu členov dunajskostredskej mafie, a na ktorého statku vyhrabali 4 zavraždených mužov, sa sám hlási k likvidácii bossa tamojšieho podsvetia Ľudovíta Sátora.

Obvinený zatiaľ nie je ani jeden zo zadržaných, avšak v poradí tretia manželka Lehela H. leží s ťažkým zranením v dunajskostredskej nemocnici. Má zlomenú hrudnú kosť, rebrá a pomliaždené pľúca. Polícia sa k prípadu zatiaľ nevyjadruje.

Zranenia mamy dvoch dcér sa mali stať za bránou haciendy v katastri Dunajskej Stredy. Aj v utorok sa tam kúrilo, štábu TV JOJ ale nikto neotváral. Žena mala po útoku stratiť vedomie, podľa zdroja blízkeho polícii ju manžel mal dať do klietky domáceho miláčika – 200 kilogramového leva. Avšak zviera žene, ktorá mala byť v tom čase v bezvedomí, neublížilo.

V nedeľu zranenú 42-ročnú ženu na statku Čótfa naložili do auta, priviezli do Kútnikov a vyložili pri kríži. Neďaleko bývajú jej rodičia, ale dovnútra sa nedostala, veci si zložila pred bránou. "Nevládala preliezť bránu, mala polámané rebrá, aj pľúca, my sme boli vzadu, pílili sme drevo, nepočuli sme zvonenie," hovorí matka zranenej.

Ten, kto priniesol ženu do Kútnikov si ju údajne potom, ako ju vysadil, ešte aj nakrútil. "Že jej nič nie je, že sem prišla po vlastných, len toľko viem povedať. A keď sa k nám nedostala, išla pešo do Dunajskej Stredy, najprv na políciu, ale bolo jej tak špatne, že ju hneď vzali do nemocnice," povedala matka zranenej.

V stredu na poludnie uplynie 48 hodinová lehota zadržania podozrivých. To, či padne aj obvinenie, respektíve návrh na vzatie do väzby, bude známe až potom.

Pozrite si archívnu reportáž spojenú s prípadom Sátorovcov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy