Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Chlapec (15) si chcel vyskúšať šoférovanie, zabil kamarátku (17). Súd mu vymeral trest
Zdielať na

Chlapec (15) si chcel vyskúšať šoférovanie, zabil kamarátku (17). Súd mu vymeral trest

ŽIAR NAD HRONOM / Sudca Okresného súdu v Žiari nad Hronom v utorok vymeral tínedžerovi, ktorý v júli 2017 zavinil smrteľnú nehodu, 15-mesačný podmienečný trest. V tom čase iba 15-ročný Miroslav viezol v aute kamarátov z kina. Po asi 400 metroch nezvládol jazdu zákrutami pri Banskej Štiavnici a auto nabúralo do stromov. Na mieste zahynula 17-ročná Adriana.

Na súd prišiel Miroslav v sprievode svojej mamy a obhajkyne. Hneď na úvod povedal, že je vinný a ospravedlnil sa príbuzným nebohej Adriany. To, čo spravil, ľutuje. Na osudnú noc nevie zabudnúť, ako povedal, v noci máva stále nočné mory. "Ja som odpustila, nehnevám sa naňho," povedala matka zosnulej Adriany. Tínedžer mal v čase nehody iba 15 rokov. V júli pred rokom si sadol za volant auta, ktoré mu požičala jeho mama, no pod podmienkou, že šoférovať bude Miroslavov 18-ročný kamarát, ktorý má vodičský preukaz. Miroslav ho však niekoľko kilometrov pred banskoštiavnickou časťou Banky prehovoril, aby ho pustil za volant. Po pár metroch auto skončilo v stromoch pri ceste.

Na zadných sedadlách sedeli 17-ročná Adriana a jej o rok staršia sestra. Náraz mal pre Adrianu fatálne následky. Zraneniam podľahla na mieste. Jej sestra Božena sa dlhé mesiace liečila zo zlomeniny hornej končatiny. "Vraveli, že idú do kina, keby som vedela, ako to dopadne tak ju nepustím, ale muselo to tak byť," povedala matka zosnulej Adriany.

Sudca mladíkovi vymeral 15-mesačný trest, zároveň dostal zákaz šoférovať po dobu troch rokov. Keďže ani prokuratúra ani obhajoba nepodali odvolanie, rozsudok je dnešným dňom právoplatný.

Pozrite si súvisiacu reportáž z júla 2017:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy