Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Žitňanská: Je to atak na najnižšie pudy živené konšpiračnými teóriami
Zdielať na

Žitňanská: Je to atak na najnižšie pudy živené konšpiračnými teóriami

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Robert Fico počas svojho vyhlásenia obvinil prezidenta Andreja Kisku z toho, že mu nedeľný prejav nepísali na Slovensku. Vytiahol na neho stretnutie s Georgeom Sorosom v septembri 2017. Na Ficovo vyhlásenie zareagovala aj ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská.

"Z môjho pohľadu je to atak na tie najnižšie pudy živené konšpiračnými teóriami a pre mňa absolútne neprijateľné pre premiéra demokratickej krajiny," uviedla ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská.

Robert Fico obvinil vo svojom vyhlásení prezidenta Andreja Kisku, že svoj nedeľný prejav nebol písaný na Slovensku a chce vedieť, prečo sa Kiska stretol s Georgeom Sorosom v septembri 2017 v New Yorku bez akéhokoľvek zástupcu zo slovenského ministerstva zahraničných vecí.

Kiska toto stretnutie vysvetlil už v septembri. Odôvodnil ho tým, že iniciatíva prišla zo strany Sorosa a témou bol úspech Rómov zo Spišského Hrhova. Písal o nich The New York Times. ""Krátku diskusiu o rómskej problematike sme mali aj s podnikateľom a investorom Georgom Sorosom. Stretnutie inicioval na základe minulotýždňovej titulky v New York Times, kde písali o úspešnom príbehu Rómov v Spišskom Hrhove. Už roky sa jeho nadácia venuje práve rómskej problematike," uviedol Kiska na svojom facebooku 25. septembra 2017.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy