Polojasno
14°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Policajný prezident o vražde Jána Kuciaka: Máme nové stopy
Zdielať na

Policajný prezident o vražde Jána Kuciaka: Máme nové stopy

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Policajný prezident Tibor Gašpar na tlačovej konferencii informoval o tom, kam postúpilo vyšetrovanie v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny. Polícia podľa jeho slov naďalej pracuje s verziou, že vražda dvojice súvisela s prácou novinára, no pri vyšetrovaní sa objavili ďalšie skutočnosti, ktoré musí polícia preveriť.

Tibor Gašpar uviedol, že sa okolo obce Veľká Mača vykonávali vyšetrovacie úkony. Polícia začala vyhodnocovať všetky informácie, ktoré má k dispozícii. "Pri dokumentovaní inej trestnej činnosti sa zistilo, že v piatok sa dohadovali dve osoby, ktoré boli dlhodobo podozrivé z drogovej trestnej činnosti, že si majú zobrať zbrane a ísť do obce Veľká Mača. Okrem toho sa objavila ďalšia osoba, ktorá chodiť po obci. Boli vykonané tri domové prehliadky, dve prehliadky iných priestorov a bolo vypočutých viacero osôb," uviedol Gašpar.

"Výsledkom bolo zaistenie 160 gramov pervitínu, nejaké náboje, krátkej strelnej zbrane a množstva chladných zbraní. Zaistená bola jedna osoba a bol spracovaný návrh na väzobné stíhanie. Zadržaná a obvinená je jedna osoba, spracováva sa návrh na vzatie do väzby. Verifikujú sa informácie o čom mali byť zbrane a prečo to malo byť vo Veľkej Mači," dodal policajný prezident. 

Gašpar uviedol, že verzia, ktorú na prvom brífingu označil ako najpravdepodobnejšiu, teda to, že vražda Jána Kuciaka a jeho partnerky mala súvisieť s prácou novinára, je stále aktuálna a pracuje sa na jej vyšetrovaní. "Otvorili sa všetky mobilné zariadenia a prístroje pre vykonanie analýzy. Môžem tiež skonštatovať, že zabíjala jedna zbraň," povedal Gašpar. 

Premiér podľa Gašpara vie len to, čo novinári

"Včera sa na Úrade vlády stretli šéfovia redakcií a dostali tú istú informáciu čo premiér a minister vnútra. Odmietam nejaké podsúvanie názorov, že by vyšetrovanie koordinoval premiér. Premiér je informovaný len tak, ako ste vy (novinári)," uviedol Gašpar. 

Na reakcie opozície, ktorá požaduje jeho odstúpenie uviedol: "Keď to rozprávali pri zdravom rozume, tak musia cítiť aj trestnoprávnu zodpovednosť pri niektorých výrokoch. Ak to niekto povedal, pretože svoje konanie neovláda, tak sa ospravedlňujem, pretože to zrejme súvisí s jeho zdravotným stavom." 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy