Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kaliňák expresnou poštou poslal svoj návrh na odpolitizovanie polície Bugárovi
Zdielať na

Kaliňák expresnou poštou poslal svoj návrh na odpolitizovanie polície Bugárovi

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Nahnevaní poslanci Bugárovho Mostu zvolali tlačovú konferenciu, ale vzápätí ju aj zrušili. Spolu s ministerkou spravodlivosti Luciou Žitňanskou kritizujú ministra vnútra za to, že neustále odkladá riešenia, ktoré odpolitizujú políciu. Robert Kaliňák však tentoraz expresnou poštou poslal svoj návrh Bélovi Bugárovi, a tak sa verejná kritika nekonala.

Polícia by sa mala odpolitizovať, hovorí o tom vládny program a potichu o tom začína hovoriť aj ministerstvo vnútra. V koalícii je dlhodobo spor o tom, kedy s tým minister vnútra príde. Kedy prinesie návrhy, ako voliť nového šéfa polície. Zdá sa, že nastal malý posun, v utorok ráno zvolali tlačovú konferenciu poslanci Mostu-Híd Gábor Gál a Martin Fedor. Tlačová konferencia sa nakoniec neuskutočnila. 

Zaujímavý bol jej názov: Strácame trpezlivosť. Most-Híd dlhodobo kritizuje ministra vnútra za to, že nepredložil návrh na toto odpolitizovanie. Zdá sa, že medzitým ministerstvo vnútra poslalo poslancom Mostu-Híd svoj návrh, podľa ktorého by predbežne policajného prezidenta mala voliť vláda ako kolektívny orgán. 

Policajný prezident by sa nezodpovedal len ministrovi vnútra. To isté by sa malo stať aj so šéfom Inšpekcie, tá by mala byť v budúcnosti nezávislejšou a dozor by mala vykonávať Generálna prokuratúra.  

S Kaliňákom má dlhšie problém aj prezident Andrej Kiska:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy