Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Michaela, ktorú dokopali policajti: Nič si nepamätám, iba veľkú bolesť
Zdielať na

Michaela, ktorú dokopali policajti: Nič si nepamätám, iba veľkú bolesť

TRNAVA / Traja už bývalí policajti sa postavili pred súd pre obvinenie zo zneužitia právomoci verejného činiteľa. V auguste 2016 pri policajnej naháňačke postrelili vtedy 21-ročnú Michaelu a následne ju ešte brutálne dokopali. Zverejnené video pobúrilo celé Slovensko. Po roku a pol o strašnej noci po prvýkrát prehovorila aj Michaela.

Ku kopancom do mladej ženy, ktorá po zastavení z auta vyšla s rukami nad hlavou, navyše so strelným poranením hrudníka, sa na hlavnom pojednávaní priznal len Jaroslav V., ktorý svoje konanie aj oľutoval. "Bolo to citové rozpoloženie, stres. Je mi to veľmi ľúto, čo som spravil. Ľutujem to každý jeden deň,"  hovoril na súde.

Ďalší dvaja bývalí policajti svoju vinu odmietli a na hlavnom pojednávaní nevypovedali. Podľa informácií TV JOJ mal už padnúť v tejto veci verdikt. Zmarili to dvaja obžalovaní expolicajti Peter a Ján. Podľa advokáta na poslednú chvíľu zmenili postoj. Nakoľko sa všetci nepriznali, tak súd spúšťa dokazovanie. Najbližšie sa majú stretnúť v marci. Expolicajtom ale hrozí 10-ročné väzenie

Michaela prehovorila

Exkluzívne pre TV JOJ Michaela prehovorila o desivej noci. "Strelili ma do hrude počas jazdy. Ale to, že som vyšla von s rukami nad hlavou a  strelili ma druhýkrát, tak to nechápem," spomína mladé dievča. "Nič si nepamätám iba veľkú bolesť, potom som sa až prebrala po troch dňoch v nemocnici. Mala som všade modriny, zlomené dve rebrá a mierny otras mozgu. S hrudníkom budem mať celý život problém, mám tak nejaké porušené cievy," pokračuje. 

Priznáva, že na celej veci nesie kus viny aj ona. Napokon aj ona neobišla bez trestu. Za útok na verejného činiteľa dostala trest tri roky podmienečne. "Je mi to ľúto, ale asi sa to malo stať. Vďaka tomu som tam, kde som. Mám dobrý život, prácu, rodinu a viac mi netreba," dodáva. Jej mama tvrdí, že v hre je u nich aj odškodné. "Budeme žiadať určite, lebo dcérka má trvalé následky, nepočuje poriadne na jedno ucho, kam jej strelili."

Brutálny zásah 

​V aute sedeli štyri dievčatá. Šoférovala ho vtedy 21-ročná Michaela, ktorá ale nemala vodičské oprávnenie a bola pod vplyvom drog. Pred policajtmi unikala z Trnavy do neďalekej obce Madunice a nereagovala na policajné výzvy. Padlo 32 výstrelov, pričom vodičku postrelili do hrude a do ucha. Neskôr sa do médii dostala dlhšia verzia videa, na ktorom do dievčaťa po tom, čo vystúpilo z auta a skončilo postrelené na zemi, kopali.

Dohoda o vine a treste

Konanie troch policajtov odsúdil aj policajný prezident Tibor Gašpar. Trojica trnavských policajtov, s ktorými dovtedy neboli žiadne problémy, prišla po incidente o prácu. Vo svojich výpovediach ešte počas prípravného konania argumentovali stresom a emocionálnym rozpoložením. V lete 2017 sa trojica najprv dohodla o vine a treste no vzápätí generálna prokuratúra uložila podriadenému prokurátorovi vziať návrh na schválenie dohody o vine a treste späť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy