Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Premiér Fico: Odmietam vznik ucelených moslimských komunít na Slovensku
Zdielať na

Premiér Fico: Odmietam vznik ucelených moslimských komunít na Slovensku

Google News Button Sledovať správy

BUDAPEŠŤ / Robert Fico sa v piatok stretol s kolegami z troch okolitých krajín. V Budapešti sa predsedovia vlád V4 opäť utvrdili v tom, že sa zhodnú minimálne v otázke migrácie.

V maďarskom hlavnom meste sa stretli premiéri krajín V4, dvaja z nich ako nováčikovia v tejto funkcii. Predsedovia vlád Maďarska, Poľska, Českej republiky a Slovenska sa hrdili tým, že sa v kľúčových otázkach, napríklad migrácia, zhodli. Pri výstupe na pódium sa ale slovenský premiér vybral inou cestou ako zvyšní traja. Kým oni išli okolo, on na pódium vyskočil. 

Predstava o regionálnej rozvojovej banke, ktorá by mala podporovať stredoeurópske projekty, stroskotala údajne na odmietaní českého premiéra. Ten sa opakovane priznal k tomu, že viacerým veciam nerozumie. "Teraz sa snažím pochopiť veci ako predseda vlády, pretože nie úplne chápem, prečo na úrovni premiéra európskej rady nehlasujeme, my sa len politicky rozprávame. A pod nami ministri vnútra si odhlasujú alebo nás prehlasujú a nám niekto určí kvóty migrantov," vyjadril sa Andrej Babiš.

Šéfovia V4 kritizovali Európsku úniu a zároveň opakovane hovorili o tom, že sú proeurópski. Len podľa nich Európa potrebuje riešiť iné veci. Róbert Fico hovoril o potrebe hovoriť zrozumiteľným jazykom a hneď zopakoval úplne zrozumiteľné slová, za ktoré už v minulosti zožal kritiku. "Nech si kričia chlapci v bratislavskej kaviarni koľko chcú, odmietam vznik ucelených moslimských komunít na Slovensku. Hovorím to smrteľne vážne, s plnou zodpovednosťou," povedal Robert Fico. Náš premiér hovoril napríklad aj o konkrétnych krokoch proti migrácií. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy