Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Poslanec Milan Mazurek sa opäť postaví pred súd koncom februára
Zdielať na

Poslanec Milan Mazurek sa opäť postaví pred súd koncom februára

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Poslanec za Kotlebovu Ľudovú stranu Naše Slovensko Milan Mazurek sa postaví opäť pred súd. Čeliť bude dokazovaniu v prípade jeho výrokov v žilinskom rádiu z októbra 2016.

Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici vytýčil pojednávanie s poslancom Národnej rady Milanom Mazurekom na 26. februára. Mazurekovi už koncom decembra uložil samosudca Špecializovaného trestného súdu peňažný trest päťtisíc eur za jeho výroky v žilinskom rádiu Frontinus  ešte z októbra 2016. 

Milan Mazurek sa mal ako verejný činiteľ v rádiu hanlivo vyjadrovať na adresu Rómov a xenofóbne mal rozprávať na adresu imigrantov, Arabov či islamského náboženstva. Tvrdil napríklad, že "150 miliónov eur sa použije iba na domy z týchto cigánskych osád, ľudí, ktorí pre náš národ, pre náš štátny rozpočet, pre našu kultúru neurobili nič, práve naopak, rozhodli sa žiť týmto asociálnym spôsobom života a vyciciavať náš sociálny systém“.

Proti verdiktu peňažného trestu podal Mazurek odpor, preto súd vytýčil hlavné pojednávanie. Za výroky mu hrozí strata poslaneckého mandátu a väzenie na šesť rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy