Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zvýšenie platu o euro je symbol. Do polroka chcú poslanci prísť s novým systémom odmeňovania
Zdielať na

Zvýšenie platu o euro je symbol. Do polroka chcú poslanci prísť s novým systémom odmeňovania

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Parlament vo štvrtok odhlasoval, že platy ústavných činiteľov stúpnu o symbolické jedno euro mesačne. Táto téma vyvolala minulý týždeň veľké spory v koalícii. Časť vládnych poslancov, vrátane smeráckych, totiž odmietla zmrazenie platov, ako to od nich chcel premiér Robert Fico.

Ten následne z Afriky pohrozil tým, že tému platov spojí s hlasovaním o dôvere vláde. Predsedovia vládnych strán sa napokon dohodli. Nárast o jedno euro je dočasný a do polroka prídu s novým systémom odmeňovania. "Máme formálne diskusiu o tom, ako nastaviť nový projekt, či už ide o platy ústavných činiteľov, zástupcov štátu alebo o štátnu reprezentáciu," uviedol premiér Robert Fico.

Kompromisom v prípade platov ústavných činiteľov má byť symbolické zvýšenie o jedno euro. "Súčasne začneme pripravovať novú právnu úpravu, ktorú bude vedieť akceptovať aj verejnosť. Skrátka niečo normálne. Bohužiaľ zatiaľ taký zákon nemáme, ale som rád, že k takémuto rozhodnutiu došlo," vraví premiér Robert Fico s tým, že chce dosiahnuť to, aby sa ľuďom mohli pozrieť do očí.

Súvisiace články