Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Incident v banskobystrickej župe už rieši aj štátna polícia
Zdielať na

Incident v banskobystrickej župe už rieši aj štátna polícia

BANSKÁ BYSTRICA / Incident pri schôdzi poslancov banskobystrickej župy má ďalšie pokračovanie. Problémy si narobil aj mestský policajt, ktorý sa nečinne prizeral na to, ako neoznačení ochrankári odmietli vpustiť niektorých novinárov. Šéf mestských policajtov odkazuje na primátora mesta, ten ale na túto tému odmieta komunikovať.

Jeden z mestských policajtov, ktorým vytýkali nečinnosť pri incidente na zastupiteľstve, má ďalší problém. V centre Rimavskej Soboty havaroval pod vplyvom alkoholu. "Dvadsaťšesťročnému vodičovi bola pri dychovej skúške nameraná hodnota 0,98 promile alkoholu v dychu, čo v prepočte predstavuje takmer dve promile alkoholu v krvi," uviedla policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Petra Kováčiková. Kristián je už právoplatne odsúdený. Z tohto dôvodu bude musieť v službách mestskej polície zrejme skončiť.

O stanovisko požiadala TV JOJ aj primátora mesta, ktorý ale so stretnutím nesúhlasil. Otázne je, prečo vôbec mestskí policajti boli prítomní na tomto zastupiteľstve, keďže nešlo o udalosť, ktorú organizovalo mesto. Incident, ku ktorému došlo pred pondelkovým zastupiteľstvom už preveruje aj štátna polícia. "Z úrovne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici prebieha preverovanie, či nedošlo k protiprávnemu konaniu," potvrdila Kováčiková.

Stále nie je jasné, kto dal dvom ochrankárom pokyn, aby na verejnú udalosť zabránili vstúpiť štábu lokálnej televízie. Na sociálnej sieti sa ale k incidentu vyjadrila politická strana Mariána Kotlebu. "Otázne pre nás je, prečo sa Ľudová strana vyjadruje k tomuto incidentu. Ich ľudia to údajne doteraz neboli. Už teraz sa vyjadrujú a riešia ten cirkus," uviedol riaditeľ televízie Rimava Vladimír Vetrák.

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy