Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Pavol Rusko opäť vypovedal na polícii : Cítim sa, akoby sme mali náhubok
Zdielať na

Pavol Rusko opäť vypovedal na polícii : Cítim sa, akoby sme mali náhubok

BRATISLAVA / Pavol Rusko takmer štyri hodiny vypovedal na polícii vo veci údajnej plánovanej vraždy svojej niekdajšej spoločníčky. Na verejnosti sa ukázal po vyše dvoch týždňoch, odkedy sa dostal na slobodu. Situáciu sledovala reportérka TV JOJ Júlia Zelenková.

Na políciu sa Rusko dostavil sám, bez sprievodu kukláčov, okolo pol jednej. Jeho právny zástupca dorazil krátko pred ním. "Máme pripravenú silnú argumentáciu na zvrátenie týchto klamstiev a svinstiev," hovorí Rusko. 

Na polícii vypovedal takmer štyri hodiny. Tvrdí ale, že stále nie je čas na to, aby objasnil novinárom, o čo išlo v prípade Sylvie Volzovej. Súd mu podľa jeho slov totiž zatiaľ neumožnil ku kauze vypovedať v médiách, aby neovplyvňoval svedkov. "Cítim sa, akoby sme mali náhubok," povedal pri odchode. 

Začiatkom roka ale v rozhovore pre študenta žurnalistiky povedal, že mu niekdajšia pravá ruka Vladimíra Mečiara, Anna Nagyová v roku 1997 odporučila ukryť sa. Údajne mala informácie, že po ňom ide podsvetie a to práve na objednávku Volzovej. Vladimír Mečiar to začiatkom týždňa pre televíziu JOJ poprel: "Nikdy to okolo mňa nešla takáto informácia."

Nie je vylúčené, že v kauze bude vypovedať aj samotný Mečiar. Polícia zatiaľ prípad vystavala na výpovediach Mikuláša Černáka a Miloša Kaštana. A stupňuje sa aj napätie medzi advokátmi oboch strán.

Toto sú prvé slová Pavla Ruska po tom, ako ho prepustili: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy