Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
OĽaNO dospelo a prešlo maturitou, uviedol Matovič. Predstavil tieňovú vládu
Zdielať na

OĽaNO dospelo a prešlo maturitou, uviedol Matovič. Predstavil tieňovú vládu

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti v pondelok na tlačovej konferencii predstavilo tieňovú vládu, ktorá má podľa strany dozerať na aktivity súčasnej vlády. Predseda strany Igor Matovič dúfa, že viacerí z predstavených by sa v budúcnosti mohli stať ministrami. OĽaNO podľa slov Matoviča dospelo a prešlo maturitou.

Igor Matovič uviedol, že sa strana teraz pokúša o veľký návrat a dúfa, že viacerí z predstavených by sa v budúcnosti mohli stať ministrami. "Pevne verím, že ľudia, ktorých predstavíme dokážu zniesť slušný argumentačný súboj s vládou," uviedol.

"Dôležité je, že Hnutie OĽaNO prekračuje povestné medze. Vzniklo ako protestné hnutie a nikdy sa tým netajilo. Stáva sa silou, ktorá bude jednou z alternatív súčasného vládnutia a pridá sa k tomu, aby v roku 2018 pokračovalo v zmene, ktorú začali župné voľby, a aby ju v roku 2018 ukončilo," uviedol na adresu pokroku hnutia Ján Budaj, ktorý v tieňovej vláde figuruje ako oponent ministra životného prostredia.

Igor Matovič okrem iného apeloval aj na vysokú odbornosť ľudí, ktorých do tieňovej vlády navrhol. "Vládu bez vízie a vládu škandálov treba vymeniť. Prichádzame s tieňovou vládou, ktorá sa tejto vláde bude pozerať na prsty. Požadujem, aby každý minister mal svojho oponenta. Budeme prichádzať s vlastnými víziami. Chceme presvečiť ľudí o našej vízii s vlastnými plánmi pre Slovensko," uviedla Veronika Remišová. 

Tieňová vláda, ktorú predstavil predseda Hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Igor Matovič

Ministerstvo financií a hospodárstva - Eduard Heger
Ministerstvo zahraničných vecí a európsky záležistostí - Veronika Remišová
Ministerstvo dopravy a výstavby - Ján Maroš
Ministerstvo zdravotníctva - Marek Krajčí
Ministerstvo vnútra - Gábor Grendel
Ministerstvo vedy, výskumu a športu - Miroslav Sopko
Ministerstvo obrany - Michal Vašečka
Ministertsvo kultúry - Jozef Viskupič
Ministerstvo pôdohospodárstva - Martin Fecko
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny - Soňa Gaborčáková
Ministerstvo spravodlivosti - Milan Vetrák
Ministerstvo životného prostredia - Ján Budaj

Okrem toho uviedol Matovič ešte ďalšie dve oblasti, ktorým sa súčasná vláda podľa neho nevenuje. A to je boj proti korupcii a eurofondy, ktoré zastane Veronika Remišová a riešenie rómskej problematiky bude mať na starosti Peter Polák. Matovič avizoval aj to, že v najbližších týždňoch predstaví aj ďalšie oblasti, napríklad podpredsedu pre informatizáciu, ktorý doplní profil tieňovej vlády. 

Samuel Migaľ TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy