Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Fico, Danko a Bugár sa dohodli, že sa už nebudú prekvapovať
Zdielať na

Fico, Danko a Bugár sa dohodli, že sa už nebudú prekvapovať

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predsedovia koaličných strán Smer-SD, SNS a Most-Híd Robert Fico, Andrej Danko a Béla Bugár dnes podpísali dodatok ku Koaličnej zmluve.

"Museli sme si nastaviť nové pravidlá komunikácie. Budeme sa stretávať vždy v pondelok. Dohodli sme sa aj na tom, že nemôže dochádzať k nejakým vzájomným prekvapeniam. Toto je iba formálny krok, ktorý sme dnes urobili," vyhlásil v pondelok popoludní v hoteli Bôrik premiér Robert Fico. 

Celú tlačovú besedu koaličných lídrov si môžete pozrieť v nasledujúcom videu. 

​Slovenská národná strana prišla na začiatku týždňa aj s novým kandidátom na ministra školstva, čo víta aj líder Smeru-SD. "Stretnem sa s kandidátom strany SNS na ministra školstva a navrhnem ho prezidentovi." 

Robert Fico je spokojný s podpísaním dodatku ku Koaličnej zmluve, zároveň však očakáva náročné pracovné obdobie. "Začíname veľmi náročné diskusie na finančný rozpočet. Je pred nami veľmi náročná pracovná jeseň. Táto kríza mala dobrý význam, pretože sme si veľa vecí vykonzultovali," doplnil premiér a opäť zopakoval, že alternatíva voči tejto vláde nie je. "Nie je alternatíva voči tejto vláde. Máme tu spolok amatérov, ktorí chcú ťahať Slovensko do izolácie. Niektorí si myslia, že my sme takí hlupáci ako pán Sulík a zvalíme si vlastnú vládu."

So dodatkom Koaličnej zmluvy je spokojný aj Andrej Danko. "Základom dobrých vzťahov sú vždy dobré zmluvy. Našli sme mechanizmus, ktorým môžeme predchádzať nedorozumeniam. Ak človek nemá 76 hlasov, musí hľadať kompromis," povedal predseda SNS. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy