Oblačno
15°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Kaliňák: Namiesto poslaneckého asistenta Rybaniča, by mal pykať niekto iný
Zdielať na

Kaliňák: Namiesto poslaneckého asistenta Rybaniča, by mal pykať niekto iný

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Filip Rybanič ako pracovník komerčnej banky si vraj pozrel pohyby na účte ministra vnútra Roberta Kaliňáka a tieto informácie posunul ďalej. Rybanič momentálne čelí obžalobe z trestného činu ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva.

Na jednej strane stojí Robert Kaliňák, ktorý o sebe tvrdí, že on je ten poškodený. No Filip Rybanič nie je podľa neho tá správna osoba, ktorá by mala stáť pred súdom. "Ten, kto je naozaj za to zodpovedný a ktorý teraz prejavil svoju zbabelosť a skrýva sa  za rôzne vyhlásenia, mohol to kedykoľvek vziať na seba. Bolo to celé z jeho hlavy, on o to požiadal aj pána Rybaniča. Pán Rybanič by bol v úplne inej situácii. Takto svojho asistenta opustil a nechal ho v kaši a zbabelo sa schováva za svoju poslaneckú imunitu," hovorí minister vnútra. 

Podľa strany Sas Rybanič pred súdom rozhodne nestojí sám a bez podpory. "Pripomíname pánovi ministrovi Kaliňákovi, že práve strana Sloboda a Solidarita bola tá, ktorá zrušila trestnoprávnu imunitu poslancov a pán poslanec Rajtár robí všetko preto, aby bolo spravodlivosti učinené za dosť. Za svojím asistentom stojí." Samotný obžalovaný sa k prípadu vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie vyjadriť nechcel. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy