Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
SNS sa postavila za vyjadrenia Pašku. Bugár ich vyzval na zodpovednosť
Zdielať na

SNS sa postavila za vyjadrenia Pašku. Bugár ich vyzval na zodpovednosť

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Slovenská národná strana trvá a súhlasí s vyjadrením svojho podpredsedu Jaroslava Pašku, ktorý v utorok na Úrade vlády SR povedal, že pripravujú kroky proti národniarom. Vyplýva to z reakcie strany na vyhlásenia Bélu Bugára, ktorý vyzval koaličných partnerov na zodpovednosť.

"Je na počudovanie, ako môže hnutie OĽaNO-NOVA disponovať tajnými materiálmi z Úradu vlády SR," uvádza sa v stanovisku, ktoré TASR poskytla riaditeľka kancelárie predsedu SNS Andreja Danka Zuzana Škopcová. "Naskytuje sa tu možnosť, že za takýmito podprahovým hrami nie je nikto iný ako mediálny poradca pána Roberta Fica a poslanec NR SR za Smer-SD Erik Tomáš," doplnila.

"Ako je možné, že jednoduchí ľudia ako Veronika Remišová nachádzajú na stole materiály, ktoré vychádzajú z precíznych analytických materiálov, s ktorými nemá ako disponovať," cituje SNS svojho predsedu Andreja Danka. 

Predseda Mosta-Híd Béla Bugár vyzval koaličných partnerov, najmä SNS, na zodpovednosť. Reagoval tak na vyjadrenia podpredsedu SNS Jaroslava Pašku k dôvodom vládnej krízy. Označil ich za neférové a nepravdivé. Podľa SNS však má Paška plné politické právo hovoriť o svojich názoroch a o pocitoch, keď sa ho na ne novinári spýtajú.

Tvrdenia SNS a jej predstaviteľov označil Erik Tomáš za absurdné."Igor Matovič tvrdí, že pracujeme na diskreditácii jeho hnutia OĽaNO a SNS zas, že spolupracujeme s OĽaNO na diskreditácii SNS. Už len tieto dve protirečivé tvrdenia ukazujú, že je to celé nezmysel. Strana SNS nesie plnú zodpovednosť za rezort školstva, podobne ako Smer-SD a Most-Híd nesú plnú zodpovednosť za svoje rezorty. Zbavovať sa tejto zodpovednosti útokmi na koaličných partnerov, navyše založenými len na subjektívnych pocitoch, považujeme minimálne za nekorektné," reagoval Tomáš.



Súvisiace články