Polojasno
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Kiska udelil milosť matke piatich detí. Neskončia v detskom domove
Zdielať na

Kiska udelil milosť matke piatich detí. Neskončia v detskom domove

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Prezident Andrej Kiska udelil milosť matke piatich detí, ktorá spáchala priestupok počas toho ako bola v podmienke za krádež. Jej päť detí by v tom prípade skončilo v detskom domove. Prezident svoje rozhodnutie o milosti zverejnil na svojej facebookovej stránke.

"Týral ju bývalý partner a jej deti skončili v detskom domove. Podarilo sa jej začať odznova. Dostala sa z problémov, získala späť svoje deti a dnes s nimi žije v usporiadanej rodine s novým partnerom. Jedno z ich detí potrebuje obzvlášť veľa lásky a pozornosti, pretože má autizmus. Pre matku to nie je jednoduché, keďže sama sa lieči na sklerózu multiplex," píše prezident na svojej facebookovej stránke. 

Tridsaťštyriročnej matke piatich detí  hrozilo, že nastúpi do väzenia za porušenie podmienky, ktorú mala za krádež. "Rozhodol som sa udeliť jej milosť. Pod podmienkou, že ďalší rok nespácha žiadny trestný čin. Inak bude musieť ísť do väzenia a odsedí si zvyšok pôvodného trestu 3 mesiace a 3 dni," píše Kiska na facebooku. 

Žena si už časť trestu odsedela, keď spáchala priestupok, zatiaľ čo bola v podmienke za inú krádež z minulosti. Vraví, že priestupok spáchala neúmyselne. "Neviem, ako to bolo v skutočnosti, ale viem, že sa jej spolu s rodinou podarilo postaviť znova na nohy. Pre deti by bolo veľmi smutné, keby prišli o matku a museli by ísť do detského domova," vysvetlil prezident. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy