Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Kiska udelil milosť matke hendikepovaného dieťaťa. Zaslúži si druhú šancu, uviedol
Zdielať na

Kiska udelil milosť matke hendikepovaného dieťaťa. Zaslúži si druhú šancu, uviedol

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Prezident SR Andrej Kiska na svojom profile na sociálnej sieti oznámil, že udelil milosť 45-ročnej žene, ktorá má telesne aj mentálne hendikepovanú dcéru. Matka s dcérou sú podľa prezidenta na seba veľmi naviazané.

"Väzenie alebo starostlivosť o hendikepované dieťa? Áno, urobila v živote niekoľko chýb, ale jej najmladšie, štvrté dieťa nie. Odsúdená žena sa denne stará o telesne a mentálne hendikepovanú dcéru, ktorá navštevuje špeciálnu školu, kam ju pravidelne vozia autobusom. Dcéra je na matku veľmi naviazaná," uviedol Kiska na svojom Facebooku. 

Podľa prezidenta si rodina zaslúži druhú šancu. Udeliť matke milosť sa rozhodol aj z dôvodu, že matka nespáchala závažný trestný čin. "Preto som dal tejto 45-ročnej žene milosť napriek tomu, že jej iná, 16-ročná dcéra mala opakovane veľa neospravedlnených hodín, za čo jej mamu niekoľkokrát predtým už odsúdili. Šesť mesiacov väzenia som jej podmienečne odpustil. Inej trestnej činnosti sa žena doposiaľ nedopustila. Rodina si zaslúži dostať ešte šancu," doplnil prezident. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy