Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zásah na Mizíka menia na politiku
Zdielať na

Zásah na Mizíka menia na politiku

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Vo štvrtok večer sa odohral zásah na koltebovského poslanca Stanislava Mizíka v priestoroch Národnej rady. Obvinený je pre trestné činy extrémizmu, ako aj pre prečin výroby extrémistických materiálov, hanobenia národa, rasy a presvedčenia. Toho sa mal dopustiť nedávno na svojej sociálnej sieti.

Zásah vzbudil búrlivé reakcie medzi poslancami iných strán.

Igor Matoviča (OĽaNO-NOVA)

Matovič mal výhrady voči spôsobu aj samotného zásahu. Trvdí, že polícia manipulovaná cez Kaliňáka cielene dala kotlebovej strane priestor na reakciu a rovnako akcia mala zámer odviesť pozornosť od kauzy otvárania poslanecej pošty, ktorej čelí Andrej Danko."Doslova si myslím, že to bolo vopred dohodnuté medzi Ficom a Kotlebom, alebo Kaliňákom a Kotlebom. Kto volí Kotlebu, volí Fica."   

Richard Sulík (SaS)

Líder strany SaS prejavil podozrenie, že ide len o politickú manipuláciu. Za celým incidentom vidí ministra vnútra a Smer. Žiada postup polície vyšetriť inšpekciou ministerstva vnútra, kedže zastávajú tiež názor, že Mizíka nemali policajti stiahnuť z rokovania výbou, ale požiadať o súčinnosť až po ukončení rokovania poslancov."Zásah proti poslancovi Mizíkovi robí z extrémistu obeť. Ficová vláda takto posilňuje v krajine krajnú pravicu aby znova mohla proti jej prívržencom zasahovať a zakrávať tý, vlastné zlyhania a zlodejstvá."

Róbert Kaliňák (Minister vnútra)

Popoludní na zásah polície aj obvinenia reagoval sám Kaliňák. Ten zas poukazuje na to, že obhajobou Kotlebovej strany sa Matovič a Sulík chystajú na spoločnú spoluprácu."Týmto jednoznačne potvrdili dva základné fakty. Jedným je, že obhajobou ĽSNS sa pripravujú na spoluprácu, čo potvrdili aj svojimi predchádzajúcimi stretnutiami.“ 

​Alojz Hlina (predseda mimoparlamentého hnutia KDH)

K zásahu v kancelárii poslanca Mizíka sa vyjadril aj Alojz Hlina:"Myslím si, že len včera sa konečne polícia zobudila a ľudí, ktorých agendou je nenávisť, konečne začala riešiť."

Podľa aktivistu a blogera  ktorý sa venuje odhaľovaniu extrémizmu, polícia včera konala správne a v ničom chybu nevidí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy