Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Minister zdravotníctva Drucker je so svojimi krokmi v rezorte spokojný
Zdielať na

Minister zdravotníctva Drucker je so svojimi krokmi v rezorte spokojný

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Rok je šéfom rezortu, ktorý má nálepku najproblémovejší. Zrejme aj preto prácu ministra zdravotníctva Tomáša Druckera hodnotia politici i spolupracovníci nejednoznačne. Niektorí vyzdvihujú pozitíva, iní tvrdia, že práca bola rozpačitá až negatívna.

Za prvý polrok podal sedem trestných oznámení, vymenil viacerých ľudí, zrušil zmluvu za takmer 18 miliónov eur a dodávku informačného systému čipových kariet poistenca. Tomáš Drucker riešil aj kauzu Všeobecnej zdravotnej poisťovne, CT-čiek aj nedostupnosť liekov. "Určite som hrdý na centrálne obstarávanie, na zriadenie dozorných orgánov v nemocniciach, na zvýšenie transparentnosti v oblasti riadenia a nakladania s peniazmi," uviedol minister zdravotníctva Tomáš Drucker.

"Ak niekto očakával, že toto vie minister urobiť bez pomoci vlády a celej spoločnosti v priebehu roka, bolo by to nekorektné," hovorí poslanec za SNS Štefan Zelník.

"Asi ani matka Tereza by nepomohla slovenskému zdravotníctvu za vlády Smeru. Smer natoľko chráni záujmy rôznych skupín, ktoré sa priživujú, že aj ten minister, ktorý sa najviac snaží, má obmedzený priestor," uviedol nezávislý poslanec Miroslav Beblavý.

Nielen ekonomickí analytici ale aj jeho podporovatelia či kritici už viackrát zdôraznili, že ďalší rok vo funkcii ministra bude pre Druckera ešte náročnejsi. "Prvý rok je nábehový. Pripravuje sa legislatíva a všetky tie analýzy, aby sa mohlo prísť k rozhodným riešeniam. Takže ak dnes minister urobí voľajaké kroky, tie sa ukážu až v ďalšom volebnom období," dodal Štefan Zelník.

Minister má vo svojom rezorte priority. "Verím, že do konca tohto volebného obdobia detenčný ústav bude postavený a v nemocniciach budú prebiehať rekonštrukcie. Nie je to len o Bratislave, ale aj o ďalších mestách," dodal Drucker.

Niekoľkokrát sa objavili aj špekulácie, že Tomáš Drucker vo svojej funkcii do konca volebného obdobia nevydrží. "V prípade, že neprežije, tak môžem povedať, že je to čestný človek," tvrdí Boris Kollár.

"Som pripravený každý deň prísť do práce a urobiť svoju robotu. Ak ten ďalší deň nebude z akéhokoľvek dôvodu, tak chcem cítiť absolútne zadosťučinenie a spokojnosť," dodal Drucker.

Najčítanejšie správy