Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Starosta Devínskej Novej Vsi presviedčal o svojej nevine
Zdielať na

Starosta Devínskej Novej Vsi presviedčal o svojej nevine

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Z korupcie obviňovaný starosta bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves sa po prvýkrát od vypuknutia kauzy objavil na verejnosti. Predvolali si ho miestni poslanci na mimoriadne zastupiteľstvo. Chceli vedieť, ako to v skutočnosti s ponúkaním úplatku bolo.

Polícia obvinila starostu z korupcie už v strede marca. Podľa nej bol sprostredkovateľom a mal ponúknuť úplatok 5 000 eur zamestnancovi odboru životného prostredia na okresnej úrovni, aby pre súkromnú firmu zabezpečil potvrdenia pre biznis súkromnej firmy na likvidáciou odpadu. Ide o firmu, ktorá má mať na starosti odpady a ich spracovanie, na to je potrebné kladné potvrdenie z tohto úradu. 

Na štvrtkovom zasadnutí poslaneckej rady Devínskej Novej Vsi, kde bolo aj niekoľko občanov, sa starosta obhajoval svojimi doterajšími výsledkami.

O svojej nevine nepresvedčil hlavne občanov. "Myslím, že je to veľká hanba pre Devínsku novú ves, že máme takého starostu."  Ďalší občan, ktorý sa zúčastnil zasadnutia, povedal, "V poriadku to určite nie je. Pretože, ako bolo dnes povedané,tu nejde o prezumpciu neviny, ale je to vec elementárnej politickej slušnosti."

Starosta má podporu u niektorých poslancov. "Ja som sa s ním rozprával a na základe toho, čo mi povedal, si získal moju úplnú dôveru," vyjadril sa poslanec. On sám sa k prípadu odmietol vyjadriť. Kým sa vyšetrovanie neskončí, naďalej bude pôsobiť vo funkcii starostu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy