Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Kotlebovci o pokuse o znásilnenie vo vlaku zavádzali
Zdielať na

Kotlebovci o pokuse o znásilnenie vo vlaku zavádzali

Google News Button Sledovať správy

SLOVENSKO / Kotlebova ĽS-NS hovorila v utorok na tlačovke o údajnom pokuse o znásilnenie mladého dievčaťa vo vlaku z Budapešti do Nemecka. Z oficiálneho stanoviska polície však vyplýva, že žena maďarskej národnosti vo vlaku zaspala, zobudila sa na to, že sa jej niekto dotkol a zľakla sa.

Privolanej polícii žena následne sama potvrdila, že nedošlo k žiadnym dotykom sexuálneho charakteru. Incident namieste okamžite riešil vlakvedúci. Hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko, Tomáš Kováč, napísal, že osoby v zelených tričkách, ktoré cestujú po Slovensku, v snahe zvýšiť popularitu svojej politickej strany, v tomto vlaku nevideli.

Médiám dnes popoludní zaslal hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko a.s., Tomáš Kováč, stanovisko, ktoré prinášame v plnom znení:

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) uvádza na pravú mieru informácie, ktoré v posledných dňoch šírili niektorí politici v médiách:
Bohužiaľ na Slovensku i v Maďarsku existujú organizované skupiny, ktoré sa špecializujú na železničné krádeže a okrádajú spiacich cestujúcich. To bol aj prípad z 13.2.2017 vo vlaku EC 172. Páchatelia takéhoto pokusu o krádež nastúpili v Maďarsku a medzi Szobom (Maďarsko) a Štúrovom sa pokúsili okradnúť spiacu cestujúcu. Tá privolala s pomocou ostatných cestujúcich vlakvedúceho, ktorý incident oznámil polícii i nadriadeným. Keďže vlak medzitým dorazil do stanice Štúrovo, podozriví tam vystúpili a utiekli. Poškodená zahraničná cestujúca v Štúrove nechcela vystúpiť ani podať trestné oznámenie. V Nových Zámkoch podala vysvetlenie hliadke privolanej vlakvedúcim, ktorá tam vlak čakala. Polícia podľa našich informácií po páchateľoch pokusu o krádež pátra. Z tohto dôvodu vlak meškal 18 minút.
Nešlo teda o pokus o znásilnenie, ale o pokus o krádež, ktorý sa odohral možno ešte na území Maďarskej republiky. Ten prerušila samotná okrádaná cestujúca. Incident na mieste okamžite riešil vlakvedúci, ktorý privolal políciu. Ľudia v zelených tričkách, ktorí cestujú po Slovensku, v snahe zvýšiť popularitu svojej politickej strany, v tomto vlaku videní neboli.
O druhom, nedeľnom (12.2.) prípade mediálne prezentovanej „krádeže“, nemá ZSSK ani polícia žiadne informácie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy