Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Muž, ktorý zaútočil mačetou v Rajke na plynárov je na slobode
Zdielať na

Muž, ktorý zaútočil mačetou v Rajke na plynárov je na slobode

BRATISLAVA / Muž, ktorý v utorok ohrozoval pred jednou z bytoviek v Rajke pri Bratislave pracovníkov plynární mačetou a spoločnosti poškodil auto, je na slobode. Maďarská polícia začala voči Slovákovi konať, no nevidela dôvod vziať ho do väzby.

Dvadsaťšesťročný muž, na sídlisku v Rajke napadol s mačetou v ruke pracovníkov plynárni. V tejto časti bývajú prevažne Slováci. Zamestnanci plynárni si všimli, že k nim kráča muž a vytiahol mačetu dali sa na útek. Jeden utiecť nestihol a ostal v aute. Útočník začal demolovať auto, no našťastie sa mu podarilo ujsť druhými dverami. "Nejaký psychopat na nich zaútočil s mačetou. Našťastie stihli utiecť a rozbil im celé auto. Veci čo mali povykladané z auta im úplne zdemoloval," povedala svedkyňa. 

Protiteroristická jednotka ho krátko nato zadržala. Keďže bol psychicky labilný privolali záchranárov. Muži zákona s ním medzitým robili úkony. Mačetu policajti zaistili. "Na okresnom riaditeľstve polície v Mošoni začali voči 26-ročnému R.K. občanovi Slovenskej republiky, konanie vo veci dôvodného podozrenia zo spáchania trestného činu ozbrojeného výtržníctva," povedala hovorkyňa Maďarskej polície Gabriella Tóth.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy