Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Poslanci o ekonomických zákonoch hovoria 30 minút, o rokovacom poriadku 14 hodín
Zdielať na

Poslanci o ekonomických zákonoch hovoria 30 minút, o rokovacom poriadku 14 hodín

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Poslanci o dôležitých témach ako napríklad ekonomické zákony rokujú len pol hodinu. Naopak o rokovacom poriadku dokážu diskutovať až 14 hodín. Vyplýva to z analýzy októbrovej schôdze, ktorú vypracoval novinár Denníka N.

Novinár Denníka N tvrdí, že keby si niektorí poslanci zahryzli do jazyka, prakticky by sa minister financií nemal s kým rozprávať.

"Poslanci vládneho Smeru, ale ani ostatných vládnych strán sa takmer nezapájajú do debaty, nemajú dokonca ani potrebu hájiť tie zákony a obhajobu nechávajú iba na ministroch, ktorí tie zákony predkladajú," vysvetľuje novinár Dušan Mikušovič.

Podľa výsledkov prieskumu boli najaktívnejší opoziční poslanci. SaS a OĽaNO sa do rozpráv prihlásili až 60-krát. Vládny Smer je päťkrát.

"To je tým, že my sme v koalícii a oni v opozícii. Keď predkladáme zákon, ktorý prešiel medzirezortným konaním a prejednávame ho v kluboch, hovorí za celú vládnu koalíciu. keby boli v koalícii oni a my v opozícií, bol by ten pomer úplne opačný," vysvetľuje poslanec martin Glváč.

"Nie je to celkom pravda. Moje námietky boli zapracované do zákona o hazarde, za čo ministra chválim a ak to ľuďom ušetrí milión eur, tak to jedno vystúpenie stojí zato," kontruje poslanec Miroslav Beblavý.

Súvisiace články