Zatiahnuté
13°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Je SMER - SD v kríze?
Zdielať na

Je SMER - SD v kríze?

Google News Button Sledovať správy

Bratislava - Kritici Smeru bystria pozornosť. V sobotu bude mať najsilnejšia strana programovú konferenciu, ktorá určí ako má Ficova strana v budúcnosti vyzerať. Kritika vnútrostraníckych pomerov naberá na sile, premiérovi do reči nie je.

Len jeden nepresvedčivý úsmev - viac novinári z premiéra Fica nedostali. Naháňačka po chodbách a následné tresknutie dvermi sú v posledných týždňoch pomerne častým úkazom. Kritika z vlastných radov zrejme Fica neteší. Pätica "smerákov", ktorí nelichotivo prehovorili o pomeroch v strane, sa možno od neho dočká kritiky aj v sobotu na programovej konferencii. 

Päť neposlušných

Kolenčíková, Beňová, Zala, Brixi a zľahka aj Zmajkovičová a nechali počuť, že SMER-SD žije vo vlastnom svete, niektorí predstavitelia nevedia, kedy odísť a v regiónoch sa kopia korupčné praktiky. 

Pravoverní smerácki poslanci však tvrdia, že všetko je v úplnom poriadku. Na kritiku kolegov sa nechystá ani poslanec Maroš Kondrót: "Ja nie, a či niekto ostatný, to netuším."  Poslanec Blaha si nevšimol, žeby sa v strane dialo niečo neobvyklé: "V SMER-e sa, myslím, nič vážne nedeje." Práve Ľuboš Blaha však dostal od vedenia strany akési "zaucho" a program strany sa musel nanovo prepísať. Nadšenie neprejavil ani europoslanec Zala:  "Ten materiál, ktorý bol predložený, pokladám za propagandistický pamflet."

V sobotu si SMER zvolí smer, v kuloároch sa hovorí o väčšom národnom akcente. Či príde na pretras aj kritika kritikov, nevedno.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy