Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Fico: Keby v SaS menej šňupali, urobili by lepšie
Zdielať na
Politika

Fico: Keby v SaS menej šňupali, urobili by lepšie

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Poslanci SaS Ľubomír Galko a Jozef Rajtár vyzvali ministra financií Petra Kažimíra, odstúpil z funkcie. Poslanci tvrdia, že minister kryje podozrivé prevody bytov medzi spriaznenými firmami, pri ktorých má ísť zrejme o nadmerné odpočty DPH.

"Prebehla tlačovka SaS a týchto dvoch hlupákov. Asi v kľude napíšem k tomu ešte detail, ale teraz narýchlo musím povedať, že všetko čo tam zaznelo na adresu J&T je nehorázna hlúposť a keď si niekto myslí, že si o nás bude stále otierať hubu bez našej reakcie, tak sa mýli. Za každú stratenú sekundu s týmito nezmyslami budeme pýtať súdne odškodné. Keď poviem, že Galko je zoofil ( ten druhý neviem ako sa volá) tak je na tom určite viac pravdy ako na obvineniach, ktoré zazneli," uviedol podnikateľ Patrik Tkáč.

Ľubomír Galko a Jozef Rajtár hovoril o prevodoch bytov z bratislavského River Parku ktorý postavila firma J&T. Byty sa vraj prevádzali cez niekoľko firiem až skončili v spoločnosti, kde je konateľkou sestra spolumajiteľa J&T Patrika Tkáča. Podľa poslancov ide o podobný model ako v kauze Bašternák.

Žiadne dôkazy nepredložili a hovorili len o podozreniach. Ministerstvo financií v reakcii poslancom odporučilo, aby kontaktovali orgány činné v trestnom konaní. Finančná správa tvrdí, že podozrenia preverí a Generálna prokuratúra poslancom pripomenula, že ak majú informácie o trestných činoch, sú povinní podať trestné oznámenie.

Patrik Tkáč vo svojom vyjadrení oponuje, že od spoločnosti KPHRT má za úplne komerčných podmienok prenajatý byt, za ktorý doteraz zaplatil na DPH viac ako Galko a jemu podobní zaplatili za celý život.

Keby menej šňupali...

Predbežnú bodku za celou kauzou dal večer premiér Robert Fico. "Si povymýšľali príbeh a obvinili Smer-SD z vecí, ktoré sa nikdy nestali. Ja by som odporučil a teraz poviem ničo, z čoho sa budete tešiť, keby menej v SaS šňupali, tak by lepšie urobili," uviedol Fico.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy