Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Trump klame, tvrdí Clinton. Ona je diabol, reaguje boháč
Zdielať na
Politika

Trump klame, tvrdí Clinton. Ona je diabol, reaguje boháč

Zdroj: Profimedia

Google News Button Sledovať správy

ST.LOUIS / Demokratická kandidátka Hillary Clinton po televíznej debate s Donaldom Trumpom uviedla, že je prekvapená lavínou lží z jeho strany. Podľa americkej tlače bola diskusia plná hrubostí, ku ktorým by sa uchádzači o Biely dom nemali znižovať.

Hillary Clinton pôsobila podľa novinárov uvoľnene a žartovala, keď na palube svojho lietadla cestovala s manželom Billom späť do New Yorku. Trumpova hrozba väzením adresovaná v debate Clintonovej Američanov pohoršila.

Manažér demokratickej volebnej kampane John Podesta povedal, že vyhlásenia republikánskeho kandidáta označujúce Hillary Clinton diablom, je pod úrovňou prezidentských diskusií.

"Neamerické" správanie

Donald Trump v debate povedal, že vermonstký senátor Bernie Sanders, porazený protikandidát Clinton v primárkach, ktorý neskôr jej kandidatúru podporil, sa upísal diablovi.

Trump by najradšej videl Clinton za mrežami kvôli jej afére so súkromným emailovým serverom. Slová republikánskeho kandidáta vyvolali široké odsúdenie medzi demokratmi a republikánmi, ktorí jeho správanie označili za "neamerické".

Bývalý minister spravodlivosti Eric Holder na svojom účte na sociálnej sieti Twitter napísal, že ak sa Trump stane prezidentom, zneužije silu svojho úradu. 

Budúcnosť bokom

Republikánsky volebný štáb je podľa amerických médií na Trumpov kontroverzný výrok hrdý. Americké akciové trhy na debatu prakticky nereagovali, či podľa médií svedčí o tom, že Wall Street naďalej považuje za favoritku bývalú prvú dámu. 

​Podľa spravodajskej televízie CNN odchádzali ľudia od televíznych obrazoviek sklamaní, pretože čakali, že Clinton v druhej debate zatlčie posledný klinec do Trumpovej volebnej kampane.

Kandidáti podľa agentúry Reuters sa zaoberali viac minulosťou, než aby diskutovali o svojich plánoch do budúcnosti.

Súvisiace články