Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Posun v prípade psov, ktoré napadli matku s dieťaťom. Majiteľ prišiel o niečo iné
Zdielať na

Posun v prípade psov, ktoré napadli matku s dieťaťom. Majiteľ prišiel o niečo iné

PLAVECKÝ ŠTVRTOK / V prípade psov, ktoré na ulici napadli matku s dieťaťom, nastal posun. Regionálna veterinárna správa mužovi zhabala ovce aj kozy. Jeho štvornohí miláčikovia sú však stále v dome a susedia sú zo situácie zúfalí.

Na mladú mamičku Michaelu a najmä jej dcéru, ktorú mala v kočíku, sa ešte v lete malo vrhnúť niekoľko jazvečíkov. Hoci mladá žena svorku odplašila, jeden z nich sa stihol zahryznúť jej dcére do topánky. "Neustále je to to isté, že spod dodávky vybiehajú na deti psy a neustále po nich útočia," tvrdí Michaela Martincová, mama zrneného dievčatka.

Zhabané boli iné zvieratá

Regionálna veterina v Senci okrem toho zaznamenala od januára tohto roka 10 podnetov na prežúvavce, ktoré pán Ján ako ich majiteľ nezabezpečil proti úniku. Nepomohli viacnásobné kontroly ani opatrenia. "Nakoľko chovateľ opakovane neplnil veterinárne požiadavky na ochranu a identifikáciu zvierat, Regionálna veterinárna a potravinová správa (RVPS) Senec udelila chovateľovi zákaz chovu na 5 rokov a odstrániť všetky zvieratá z chovu. Keďže ani toto nebolo splnené, RVPS udelila opatrenie na zhabanie zvierat," informovala Lívia Bučanová z RVPS.

Regionálna veterinárna a potravinová správa zhabala majiteľovi dovedna 12 zvierat, medzi ktoré patria ovce či kozy. Ich aktuálnym vlastníkom sa tak stáva štát. Psy sú však stále v jeho dome. Problém je, že na jeho miláčikov zaznamenali len jeden podnet, a preto mu ich odobrať zatiaľ nemôžu. Prokuratúra navyše potrebuje k prípadu pohryzeného dievčatka viac dôkazov, ktoré poukazujú na fakt, že práve voľne pobehujúce psy mali na dieťa zaútočiť. "Ja určite neťahám za prsty z kočíka a úmyselne nepoškodzujem články prstov. Žijeme evidentne v banánovom štáte," reaguje matka dieťaťa.

Poradiť si s pánom Jánom nevedia ani ostatní obyvatelia

"Huckal svojho psa, aby ma napadol. S ním sa absolútne nedá vychádzať. Človek má tu strach, nie len ja, ale celá ulica, lebo toto je už neúnosné," uviedli susedia. Potom, čo náš štáb v lete takmer fyzicky napadol, sme si vulgarizmy vypočuli opätovne aj my. Situáciu, ktorá trápi viacerých občanov v dedine, odmietol komentovať. "Myslím, že momentálne za kratší koniec ťahá obec a celkovo ten systém ako je nastavený. Ochrana zvierat je povýšená nad ochranu detí, mamičiek, rodičov, starých ľudí," myslí si Radoslav Benkovič, starosta obce Plavecký Štvrtok. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy