Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Svorka psov zaútočila na mamičku s dieťaťom. Ročné dievčatko jeden z nich pohrýzol do nohy
Zdielať na

Svorka psov zaútočila na mamičku s dieťaťom. Ročné dievčatko jeden z nich pohrýzol do nohy

PLAVECKÝ ŠTVRTOK/OKRES MALACKY / Počas prechádzky v Plaveckom Štvrtku zaútočilo na mamičku s dieťaťom niekoľko psov. Jeden ju dokonca pohrýzol do nohy. Podľa susedov sú s majiteľom problémy na dennej báze, on však vinu odmieta. Aktuálne ho už rieši polícia.

Michaela bola na návšteve u rodičov v Plaveckom Štvrtku. Počas prechádzky sa malo na ňu a najmä jej dcéru, ktorú mala v kočíku, vrhnúť niekoľko jazvečíkov. Hoci mladá žena svorku odplašila, jeden z nich sa stihol zahryznúť jej dcére do topánky. "Týždeň mala sadru. Odvtedy máva nočné desy a reaguje na môj krik, určite to má nejaké následky," opísala následky svojej dcéry mamička Michaela Martincová. 

Toto nie je však ojedinelý prípad. Útoky psov sa na občanov majú diať pravidelne. "Zintenzívňujú sa sťažnosti zo strany detí aj rodičov a vznikajú problémy pri prichádzaní a odchádzaní detí domov, zo školy a do školy. Niekedy to býva aj každý deň," priznala vedúca školského klubu Monika Zámečníková. "Vbehli mi do bicykla. Boli 3. Po nohe mi išli, do kolies, ja som z bicykla spadla, som sa zranila. Pomliaždené koleno, lakťa atď. A on namiesto toho, aby povedal prepáč mi povedal, choď do Bratislavy, tam ti nebudú behať psy po ulici," povedala o svojom zážitku zranená susedka Jarka. 

Pána Jána sme stretli v centre dediny a konfrontovali ho so situáciou, na ktorú upozorňujú občania. V úvode rozhovoru sa nám zahryzol do mikrofóna. "Kde koho pohrýzli? Ukážte mi ich, ja za nich zodpovedám, dobre?" reagoval obvinený Ján. "Bolo v tejto súvislosti začaté trestné stíhanie, a to vo veci trestného činu ublíženia na zdraví. V tejto súvislosti čelí obvineniu aj konkrétna osoba," informoval hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff. Muž však údajne o ňom nevie. "On rešpekt vôbec nemá, tak vám poviem. Keď sa mu povie, on sa smeje, do ksichtu," povedal sused František, ktorý palicou pomáha odstrašiť psov, aby deti mohli ísť do školy. Miestni obyvatelia hovoria o jedinom možno riešení - a to vziať všetkých psov do útulku. "To sú chuďatá tí psi, šteká to, žrat temu nedá, medzi sebou sa to bije, ovce mu roztrhali od hladu," reagoval sused František. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy