Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Muž, ktorý pred očami svojho syna strieľal na iného muža, sa postavil pred súd
Zdielať na

Muž, ktorý pred očami svojho syna strieľal na iného muža, sa postavil pred súd

KOMÁRNO / Útočník, ktorý pred svojim malým synom začal strieľať do iného muža na terase pohostinstva v Nových Zámkoch, bude stíhaný väzobne. Rozhodol o tom sudca, ktorý sa ale od strelca nedozvedel nič.

Po dvoch nociach strávených v cele policajného zaistenia v pondelok 16. októbra popoludní priviezli na okresný súd v Komárne 33-ročného Martina. Ten je stíhaný vo veci zločinu ublíženia na zdraví, v súbehu s prečinom výtržníctva.

​V sobotu popoludní vytiahol najprv na terase sídliskovej krčmy na 48-ročného muža nôž. Keď nepochodil, išiel si domov pre zbraň – plynovú pištoľ. Martin si zo sebou vzal aj 4-ročného syna. Ten bol svedkom toho, ako jeho otec strieľal pred pohostinstvom na iného muža. Ten po prevezení do nemocnice podpísal reverz.

Martin sa k sobotnému incidentu nechcel vyjadrovať. "Môj klient využil svoje právo, odmietol ku skutku vypovedať. Toto musíme rešpektovať, takže ku skutku sa vyjadriť nemôžem," priblížil Martinov právny zástupca Peter Martinkovič.

A nevypovedal ani pred sudcom. Čo ho teda viedlo k tomu, že na muža zaútočil v jeden deň hneď dvakrát, si necháva pre seba. Sudca okresného súdu v Nových Zámkoch 33-ročného strelca poslal za mreže. "Bol vzatý do preventívnej väzby. Obvinený aj prokurátor sa vzdali práva podať sťažnosť," informovala Lena Kiradžiev, hovorkyňa súdov v Nitrianskom kraji.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy