Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Podpisom koaličnej dohody sa splnila podmienka Ficovho poverenia, vyhlásila prezidentka
Zdielať na

Podpisom koaličnej dohody sa splnila podmienka Ficovho poverenia, vyhlásila prezidentka

BRATISLAVA / Podpisom memoranda o porozumení a koaličnej dohody sa naplnila podmienka poverenia predsedu Smeru-SD Roberta Fica zabezpečiť vláde väčšinovú podporu v Národnej rade SR. Prezidentka Zuzana Čaputová tak reagovala na podpis koaličnej zmluvy.

Prezidentka je podľa slov svojho hovorcu Martina Strižinca pripravená ďalej konať. V stanovisku hovorca avizoval, že hlava štátu ďalšie kroky oznámi po tom, ako sa bude môcť oboznámiť s menami navrhovaných členov vlády. "Takýto zoznam jej doteraz doručený nebol," dodal.

OĽaNO: Zločinci sú späť

Toto sú slová šéfa poslaneckého klubu OĽaNO Michala Šipoša, ako reakcia na podpis koaličnej zmluvy.

K podpísaniu koaličnej zmluvy sa vyjadrila aj strana Hlas:

Úplnou prioritou ich strany je podľa Denisy Sakovej dohodnúť ceny elektrickej energie, ceny plynu a tepla pre budúci rok.

PS bude vládnej koalícii pripomínať jej sľuby aj skutočné problémy

Progresívne Slovensko (PS) sľubuje, že bude vládnej koalícii pripomínať jej vlastné sľuby a skutočné problémy, ktoré má riešiť. Zdôraznil to predseda PS Michal Šimečka. "Dnes Fico s Pellegrinim a Dankom podpísali koaličnú zmluvu, dohodli si rozdelenie postov a ohlásili, že sa skončila éra vlády mimovládnych organizácií. O zastavení zdražovania, lacnejších potravinách a vyšších dôchodkoch nepadlo ani slovo. Priority majú zjavne zrovnané. My ale tiež. Budeme im neúprosne pripomínať ich vlastné sľuby a skutočné problémy, ktoré majú riešiť," skonštatoval v stanovisku hnutia Šimečka.

Takto na podpis koaličnej zmluvy reagoval Branislav Gröhling, podpredseda SaS:

KDH čaká na programové vyhlásenie novej vlády a mená ministrov

KDH čaká na programové vyhlásenie novej vlády, ako aj na konkrétne mená ministrov. Následne zaujme stanovisko. Hnutie tak reagovalo na pondelkový podpis koaličnej dohody medzi stranami Smer-SD, Hlas-SD a SNS. "Koaličná zmluva je vnútorným dokumentom koalície. KDH zaujíma najmä program a konkrétna pomoc ľuďom. Preto si počkáme na programové vyhlásenie vlády a personálne obsadenie jednotlivých ministerstiev. Keď budú verejnosti známe tieto informácie, potom ako hnutie zaujmeme jasný postoj," uviedlo KDH.

K podpisu koaličnej zmluvy sa vyjadril aj Robert Kaliňák, člen predsedníctva strany Smer-SD:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy