Oblačno
17°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Vražda na Luníku IX: V jednom z bytov našli ležať dobodaného muža
Zdielať na

Vražda na Luníku IX: V jednom z bytov našli ležať dobodaného muža

KOŠICE / Na košickom sídlisku Luník IX zasahovala polícia. Prešetrovala oznámenie o mŕtvom mužovi a ukázalo sa, že zranenia si nespôsobil sám. Bodnúť ho mala jeho žena.

Bezvládne mužské telo s bodnými poraneniami našli miestni na sídlisku Luník IX v jednom z bytov. Na miesto okamžite smerovali kriminalisti. Muža bez známok života našli v byte na prvom poschodí. Podľa miestnych si tam zvykli často vypiť alkohol. "Bývajú tam všetci, asi dvadsať v jednom byte," uviedol obyvateľ sídliska.

Polícia z vraždy obvinila 26-ročnú ženu

V prípade vraždy 40-ročného muža, ku ktorej došlo v nedeľu popoludní v jednom z bytov na košickom sídlisku Luník IX, polícia už obvinila 26-ročnú ženu. "Získaná dôkazná situácia a vykonané potrebné procesné úkony umožnili vyšetrovateľovi odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach z obzvlášť závažného zločinu vraždy obviniť 26-ročnú Alžbetu," Informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Krajský policajný vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvinenej do vyšetrovacej väzby. V prípade dokázania viny jej hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov, prípadne trest odňatia slobody na doživotie.

TV JOJ

Incidentu mala predchádzať hádka

Podľa vyšetrovania obvinená bodla muža ostrým predmetom do oblasti hrudníka a mužovi tým spôsobila zranenia, ktorým na mieste podľahol. Podľa informácii TV JOJ sa mali muž so ženou hádať. 26-ročná žena tak pravdepodobne chytila nôž a svojho 40-ročného muža ním bodla. 

Ženu policajti na mieste činu zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Kriminalistický technik zaistil viaceré stopy, ktoré boli zaslané na kriminalisticko-expertízne skúmanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy