Jasno
16°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
FOTO: Dráma pred krčmou v Nových Zámkoch. Svedkom streľby bol aj 4-ročný syn
Zdielať na

FOTO: Dráma pred krčmou v Nových Zámkoch. Svedkom streľby bol aj 4-ročný syn

NOVÉ ZÁMKY / V sobotu v podvečerných hodinách sa v Nových Zámkoch odohrala streľba. 33-ročný muž mal vystreliť až šesť rán z plynovej pištole, a to pred očami svojho 4-ročného syna.

48-ročný Peter bol postrelený z 4,5 milimetrovej vzduchovej pištole upravenej na broky. Podľa našich informácií bol zasiahnutý do oblasti čela, tváre, krku a chrbta a so zraneniami bol prevezený do nemocnice v Nových Zámkoch. O prípade prvý informoval portál tvnoviny.sk

Foto postreleného muža:

zdroj TV JOJ

​Pred dramatickou udalosťou bol chlapec so strelcom v krčme. Podľa informácií TV JOJ v nej mal podozrivý najprv zaútočiť nožom, no Peter mu ho z ruky vyrazil. Strelec tak išiel domov po pištoľ a ňou na Petra vystrelil. "Utrpel povrchové poranenie v oblasti hlavy a chrbta po ošetrení na urgentnom príjme odmietol hospitalizáciu a na vlastnú žiadosť bol prepustený do domácej liečby," uviedol Ján Baček, hovorca fakultnej nemocnice Nové Zámky.

Následne odišiel so synom domov

Tam ho dolapila polícia. Doma sa síce dlho neohrial, ale stihol si ešte zastrieľať aj do nábytku v byte. Podľa dostupných informácií sa mal polícii vzdať. Nateraz je zadržaný v cele predbežného zadržania. Za ublíženie na zdraví mu hrozí 4 až 10 rokov väzenia. Utrpel povrchové poranenie v oblasti hlavy a chrbta po ošetrení na urgentnom príjme odmietol hospitalizáciu a na vlastnú žiadosť bol prepustený do domácej liečby. 

Obaja muži boli pod vplyvom alkoholu. Jeden nafúkal 2 a druhý 1,8 promile. Po vytriezvení a obvinení bude zrejme o väzobnom stíhaní Martina rozhodovať sudca. "Vyšetrovateľ Policajného zboru začal v tejto veci trestné stíhanie vo veci zločinu ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom výtržníctva," povedala Renáta Čuháková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Nitra. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy