Oblačno
21°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Desivý pondelok v Nových Zámkoch. Pri požiari zahynul len 18-ročný chlapec
Zdielať na

Desivý pondelok v Nových Zámkoch. Pri požiari zahynul len 18-ročný chlapec

Zdroj: TV JOJ

NOVÉ ZÁMKY / K desivému incidentu došlo v pondelok 16. októbra v bytovke v Nových Zámkoch. V jednom z bytov na prvom poschodí počuli susedia výbuch, a tak okamžite privolali hasičov. Tí sa najprv nemohli do bytu dostať, pretože dvere boli zvnútra zamknuté bezpečnostnými zámkami. Do bytu tak museli vniknúť oknom. Po vstupe do bytu našli v detskej izbe 18-ročného chlapca v bezvedomí. Aj keď okamžite začali s oživovaním, zachrániť sa ho nepodarilo.

​Horieť začalo krátko po druhej popoludní na prvom poschodí obytného domu na jednom z novozámockých sídlisk. "Mali sme nahlásený výbuch v byte. Zistili sme, že zospodu je vidieť plamene, okamžite sme začali s hasením bytu," informoval Jozef Holubica, veliteľ zásahu HaZZ Nové Zámky.

Do bytu sa pokúšali dostať aj cez dvere, ale tie boli zamknuté bezpečnostnými zámkami. A tak najprv hasili cez okno. "Prišla som domov a pozerám, že horelo. Môj byt horel, neviem ako to stalo. Môj brat bol doma," uviedla dcéra majiteľky bytu.

"Požiarom bola zasiahnutá len jedna miestnosť, následne sa podarilo byt sprístupniť aj cez dvere a v byte bola nájdená jedna osoba. Okamžite sme začali s jej oživovaním," priblížil Holubica.

18-ročný študent strednej školy bol doma sám, v detskej izbe mal vedľa seba množstvo prázdnych škatuliek od liekov. Napriek rýchlemu zásahu i príletu záchranárskeho vrtuľníka sa mladého muža už nepodarilo zachrániť. "Polícia v Nových Zámkoch začala v danej veci trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia a trestný čin usmrtenia," informovala Viktória Borloková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy