Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Žena po brutálnej bitke od svojho druha zomrela. Ten tvrdí, že išlo o nešťastnú náhodu
Zdielať na

Žena po brutálnej bitke od svojho druha zomrela. Ten tvrdí, že išlo o nešťastnú náhodu

ČACHTICE / Prvostupňový súd v Novom Meste nad Váhom vo štvrtok 21. septembra uzavrel prípad trýznivej smrti 47-ročnej ženy z Čachtíc. Gabrielu mal holými rukami surovo zbiť jej druh, ktorého obžalovali zo zločinu zabitia. 56-ročný Ľubomír dostal presne v deň svojich narodenín vskutku poriadny darček - 10 a pol roka nepodmienečne.

"Áno, psychicky pri ňom trpela, vydieral ju a bála sa ho. Nechcela na neho podať trestné oznámenie ani nič," uviedla Tatiana Jarábková, dcéra nebohej. Na konci minulého roka volal z domu v Čachticiach na tiesňovú linku na mol opitý muž, ktorý oznámil, že jeho družka spadla a nereaguje. Už privolaní záchranári nadobudli podozrenie, že 47-ročnú Gabrielu surovo zmlátil do bezvedomia práve jej druh.

Žena o niekoľko dní ťažkým zraneniam podľahla v nemocnici a 56-ročného Ľubomíra obvinili zo zločinu zabitia. "Klienta veľmi mrzí situácia, ktorá tam nastala. Z jeho pohľadu ide o veľmi nešťastnú náhodu a vec, ktorá sa už nedá napraviť," priblížil Ján Pekár, obhajca obžalovaného.

V čase spáchania skutku bol Ľubomír v stave ťažkej opitosti. Polícia mu v dychu namerala bezmála tri promile alkoholu. Krik a bitky bolo v tomto dome v Čachticiach údajne počuť často.

​Po takmer pol roka trvajúcom súdnom procese dospel sudca k jednoznačnému verdiktu. Obžalovaný je vinný. "Za to sa odsudzuje na nepodmienečný trest odňatia slobody desať rokov a šesť mesiacov so stredným stupňom stráženia,“ informoval sudca. Trest 10 rokov a 6 mesiacov považuje obhajoba za neprimeraný a na mieste sa v plnom rozsahu odvolala. Rozsudok tak nie je právoplatný a rozhodovať bude ešte Krajský súd v Trenčíne. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy