Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Žena po brutálnej bitke od svojho druha zomrela. Polícia mala podľa rodiny zasiahnuť už dávno
Zdielať na

Žena po brutálnej bitke od svojho druha zomrela. Polícia mala podľa rodiny zasiahnuť už dávno

ČACHTICE / O prípade brutálne zbitej ženy z obce Čachtice, ktorú mal zmlátiť jej druh, sme hovorili na prelome rokov. Žiaľ, 47-ročná Gabriela zraneniam hlavy nedávno v nemocnici podľahla. Vinník je už síce za mrežami, no TV JOJ sa ozvali pozostalí s výhradami voči postupu polície.

​"Viackrát tam bola volaná polícia, nikto nekonal a malo sa konať. Rodina netušila, že čo sa deje v tej domácnosti. Došlo to až do tohto bodu, že už nie je pomoci," povedala príbuzná nebohej Gabriely. Takmer dva týždne bojovala 47-ročná Gabriela o život v myjavskej nemocnici po brutálnej bitke od svojho druha. Podľa príbuzných, ktorí ju odprevádzali na jej poslednej ceste, to bol vopred prehratý boj. Zranenia, ktoré jej mal spôsobiť tento muž, jej nedali šancu žiť. "Nastali tam devastačné zranenia hlavy takého charakteru, že lekári konštatovali mozgovú smrť. Nedalo sa tam vlastne nič operovať," pokračovala príbuzná.

"Muž svoju družku niekoľkokrát udrel otvorenou dlaňou do oblasti tváre, chytil ju pod krk a sotil ju do steny. Následne ju začal rukami zovretými v päsť udierať do oblasti hlavy, chrbta a celého tela," informovala hovorkyňa KR PZ v Trenčíne Katarína Kuzmová. "Špičkoví neurochirurgovia vraveli, že sa s týmto ešte nestretli. Muselo to byť veľmi brutálne," uviedla príbuzná. 55-ročný Ľubomír mal konať v stave ťažkej opitosti. Momentálne je stíhaný vo väzbe, kam ho na žiadosť prokurátora vzal sudca. Podľa príbuzných polícia mohla konať aj skôr.

"Zastavuje sa mi rozum. Prečo polícia nekonala, keď bola na takéto niečo v rámci rodiny privolaná viackrát? Prečo neboli po treťom-piatom raze ďalšie podnety?" pýtala sa príbuzná. Polícia ešte na konci minulého roka páchateľa obvinila zo zločinu ublíženia na zdraví s minimálnou trestnou sadzbou odňatia slobody štyri roky. "Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Novom Meste nad Váhom vedie v predmetnej veci vyšetrovanie za účelom objasnenia predmetného skutku. Vzhľadom na to nebudeme nateraz poskytovať bližšie vyjadrenie," uviedla Kuzmová.

Podľa informácií zistených na prokuratúre ale už došlo v tomto prípade k zmene právnej kvalifikácie na zločin zabitia na chránenej osobe. Obvinenému mužovi tak aktuálne hrozí minimálne desať rokov za mrežami. "Chcela podať aj trestné oznámenie, ale na poslednú chvíľu si to minulý rok rozmyslela. To bolo možno to, čo by jej bolo bývalo zachránilo život," zhrnula príbuzná nebohej Gabriely.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy