Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Za brutálny čin hrozí mužovi až 12 rokov vo väzení. Jeho družka stále leží v nemocnici
Zdielať na

Za brutálny čin hrozí mužovi až 12 rokov vo väzení. Jeho družka stále leží v nemocnici

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Trenčianska polícia dnes podrobnejšie informovala o brutálnom čine 55-ročného muža z Čachtíc, o ktorom sme hovorili koncom minulého týždňa. Útočník takmer na smrť dobil svoju družku. Tá už niekoľko dní leží s vážnymi zraneniami hlavy v nemocnici. Jej druh zostáva za mrežami.

Policajti z Nového Mesta nad Váhom odvádzali zo sudu 55-ročného Ľubomíra, ktorý brutálnym spôsobom dobil svoju družku. Po tom, ako ho obvinili zo zločinu ublíženia na zdraví, putoval priamo do väzby. "Okresný súd Nové Mesto nad Váhom vzal obvineného do väzby pre dôvodné obavy, že by sa vyhýbal trestnému stíhaniu a že by pokračoval v trestnej činnosti, teda do takzvanej útekovej a preventívnej väzby,“ povedal hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

Ku krvavému útoku došlo ešte na konci minulého roka v rodinnom dome v Čachticiach. Ľubomír tu mal ako obvykle popíjať so svojou družkou, pričom sa mala medzi nimi strhnúť hádka. Žena po nej skončila dobitá na nepoznanie. "Muž svoju družku niekoľkokrát udrel otvorenou dlaňou do oblasti tváre, chytil ju pod krk a sotil ju do steny. Následne ju začal rukami zovretými v päsť udierať do oblasti hlavy, chrbta a celého tela," uviedla krajská policajná hovorkyňa v Trenčíne Ingrid Krajčíková. 

Pomoc privolal sám útočník. Záchranári dobitú ženu previezli na áro do trenčianskej nemocnice, kde podľa našich informácii v kritickom stave leží dodnes. "Poškodená následkom úderov upadla do bezvedomia a bola prevezená do Fakultnej nemocnice v Trenčíne s ťažkou ujmou na zdraví a to v hlbokom bezvedomí a početnými povrchovými poraneniami," doplnila Krajčíková. 

Ľubomírovi hrozí za dobitie družky až 12-ročný trest odňatia slobody. Na začiatok súdneho procesu si počká za mrežami. "Väzbu bude vykonávať v ústave na výkon väzby v Ilave," uzavrel Tarabus. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy