Jasno
19°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Smrti unikli len o chlp: 13-ročné dievča zachránilo otca pred padajúcim stromom
Zdielať na

Smrti unikli len o chlp: 13-ročné dievča zachránilo otca pred padajúcim stromom

ŽILINA / Len sekundy delili 13-ročné dievča a jej otca od nešťastia potom, čo na chatu spadol strom. Prietrž, ktorá sa v sobotu prehnala severom Slovenska, narobila veľké škody aj v záhradkárskej oblasti nad Žilinou.

Nebo sa zatiahlo a rozfúkal sa silný vietor, ktorý lámal aj statné stromy. "Dcéra bola vonku. Keď začala búrka, začali padať suché konáre, tak som na ňu kričal, nech okamžite beží dole. O 20 sekúnd to spadlo," opísal zážitok otec Sáry, Milan Sľúčik. Sárina mama povedala, že videla, ako strom padá a kričala, aby sa schovali.

Dcéra sa zachovala hrdinsky

13-ročná Sára pred padajúcimi konármi ochránila aj vlastného otca. "Keď som to videla, tak som ho rýchlo strhla, lebo práve spadol veľký konár. Mohol by mu veľmi ublížiť," povedala Sára Kľúčiková. Majitelia chatiek už pred dvomi rokmi žiadali štátne lesy o výrub suchých a naklonených stromov. "Ja som na jar dával novú žiadosť, že ohrozujú životy nás všetkých a neriešili to. Potom mi pán z lesov volal, že sa to bude riešiť," uviedol Pavol Pažický, majiteľ susednej chatky.

​Situáciu urýchlilo počasie

"Nikoho to nezaujíma. Môžete vypisovať, dávať žiadosti, kým sa nič nestane," dodal frustrovane Milan Sľúčík. Lesy sme žiadali o vyjadrenie. Do uzávierky nám odpoveď neprišla. Spadnutý strom poškodil majiteľom bránu aj strechu chatky. "Mala som strach a nevedela som, že mamina bola u susedy. Tak o to bol ten strach väčší," priznala Sára.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy