Oblačno
17°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Dramatická zmena počasia: O pár hodín očakávajte silné búrky
Zdielať na

Dramatická zmena počasia: O pár hodín očakávajte silné búrky

BRATISLAVA / Leto sa končí a dnešná predpoveď počasia je toho jasným svedkom. Po horúčavách posledných dní sa pripravte na výraznú zmenu teploty.

​​​Vo večerných hodinách očakávajte silné búrky, ktoré ukončia tropické počasie najmä na západe nášho územia. Postupovať by mohli aj na stredné Slovensko, no východ by mal ostať pokojný. V priebehu utorka sa búrky úplne presunú na stredné Slovensko a vo večerných hodinách aj na východ. Pripravte sa aj na krúpy, ktoré môžu doraziť ako sprievodný jav. Dosahovať môžu dva až štyri centimetre.

​Zrážková aktivita by mala vrcholiť vo štvrtok a následne by sa malo počasie zlepšovať. Aktuálne informácie o počasí nájdete TU.

Súvisiace články

Prečo počasie na Noviny.sk

Najlepšie počasie je už od roku 2009 vašim najlepším sprievodcom vo svete počasia. Prináša servis naplnený aktuálnymi informáciami a aktuálnymi predpoveďami. Kompletný servis začína presným popisom aktuálnej situácie a vysvetlením jej najbližšieho vývoja. Samozrejmosťou je predpoveď počasia pre najbližšiu noc a najbližší deň, ktorá je rozdelená na tri regióny v rámci Slovenska a v rámci nich sa sústredí na významné regionálne centrá. Pre cestovaniachtivých je tu predpoveď počasia pre susedné štáty. A pre tých, čo si radi robia dlhšie plány, je tu predpoveď na 7 dní. Radi oddychujete? Aj pre Vás máme informácie o možnostiach oddychu na lyžiach (v zime) alebo pri mori (v lete).

Všetky predpovede a informácie o počasí sú založené na pravidelne aktualizovaných dátach z meteorologickej staničnej siete a so siete dištančných meraní – meteorologických radarov a meteorologických satelitov. Náhľad do budúcnosti umožňujú špičkové meteorologické modely vylepšované tímom odborníkov so zreteľom spresňovať predpovede práve pre územie Slovenska. A všetky tieto informácie sú spracované a sprostredkované skúsenými moderátormi – profesionálnymi meteorológmi.

A prečo je Najlepšie počasie to najlepšie? Pretože Vám ponúka ideálnu kombináciu vždy aktuálnych informácií, presných predpovedí, prehľadnej grafiky a profesionálneho, a pritom ľudského a bezprostredného, prístupu moderátorov. A preto je to nielen najlepšie, ale aj najobľúbenejšie počasie. Ďakujeme Vám.