Skoro jasno
23°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Na vodnom diele Čunovo bolo nájdené telo muža bez známok života
Zdielať na

Na vodnom diele Čunovo bolo nájdené telo muža bez známok života

BRATISLAVA / Podľa informácií TV JOJ bola 28. augusta predpoludním nájdená mŕtvola na vodnom diele Čunovo. Zasahujú hasiči a policajti. Boli zriadené aj pátracie akcie mimo Čunova.

V Čunove trval zásah približne hodinu. Hasiči prišli na miesto tesne predpoludním. S pomocou člnu prehľadávali breh. "Na mieste zasahovalo 11 príslušníkov Hasičského záchranného zboru, na mieste ohlásenia sa jednalo o utopenca mužského pohlavia, totožnosť nezistená. Telo bolo vytiahnuté na breh a odovzdané polícii," informoval Radovan Jánoš, veliteľ zásahu.

"Bolo nájdené telo muža neznámeho veku, neznámej totožnosti, neznámeho v podstate aj miesta úmrtia, ktoré bolo naplavené po dlhšom období od úmrtia na drevinu vodného diela a našli ho zamestnanci," uviedol koroner Martin Balko. Podľa informácií televízie JOJ sa telo bez známok života plavilo niekoľko dní. Je teda možné, že pochádza z inej krajiny.

Pátranie po identite obete bude náročné. Telo je už totiž v pokročilom štádiu rozkladu. Na mieste tak nebolo možné určiť okrem pohlavia prakticky nič iné - vek, národnosť ani príčinu smrti. Dodatočné informácie od polície hovoria, že muž mal približne 40 rokov.

"V tejto súvislosti bola nariadená pitva tela osoby, prípadom sa zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave V.," objasnil Michal Szeiff, hovorca KR PZ v Bratislave. Málokto tušil, že už o pár hodín sa situácia zopakuje. Na Zlatých Pieskoch našli ďalšie telo.

"Na mieste bolo zistené že sa jedná o osobu mužského pohlavia vo veku približne 30 rokov. Prípadom sa zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II.," dodal Szeiff. Z vody ho podľa svedkov vytiahli niekoľkí chlapi, ktorí si najprv mysleli, že ide o plávajúce drevo.

"Sme boli v tej reštaurácii, ale prišli sme potom sem a ešte tu nebol teda nikto, boli tu iba pásky a jedna pani. Tá videla ako nejakí Ukrajinci ho tam, ako je prvá bójka, vytiahli sem. Lenže oni potom odišli, asi sa zľakli," povedali okoloidúce. 

Podľa informácií televízie JOJ ho naposledy videli v noci zo soboty na nedeľu. Presnú príčinu smrti určí toxikológia a pitva.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy