Oblačno
17°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Rodinný dom zasiahli plamene. Jedna osoba prišla o život, druhá osoba je zranená
Zdielať na

Rodinný dom zasiahli plamene. Jedna osoba prišla o život, druhá osoba je zranená

ČACHTICE / Jedna osoba prišla o život a druhá utrpela zranenia v dôsledku nedeľného požiaru, 27. 8., rodinného domu v obci Čachtice v okrese Nové Mesto nad Váhom.

Informoval o tom riaditeľ Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Miloslav Tužinský. Na mieste podľa neho zasahovali štyria profesionálni hasiči z Nového Mesta nad Váhom a dobrovoľní hasiči z Čachtíc.

Starší rodinný dom na okraji Čachtíc začal horieť pred desiatou hodinou večer. To, že sa niečo deje, zistil sused, ktorý zbadal dym valiaci sa spod strechy. "Ja som ani nevedel, ja už som spal, len som zacítil také plasty, taký smrad," povedal sused.

Všetkým bolo jasné, že dnu sa nachádza staršia žena, ktorá v dome býva aj so svojím synom. Horieť zrejme začalo, až keď obaja zaspali a dnu sa dostali až privolaní hasiči. "Vykonaným prieskumom boli v požiarovisku nájdené dve osoby, prvú osobu sa nám podarilo oživiť," priblížil Marián Žitňanský, veliteľ zásahu HaZZ v Novom Meste nad Váhom.

 Išlo o 40-ročného muža, ktorého v stabilizovanom stave previezli do trenčianskej nemocnice. Podľa informácií TV JOJ sa priznal, že večer s matkou popíjal alkohol a potom išli spať. "V jednej z izieb, v zadnej časti domu bola nájdená bez známok života 68-ročná žena. Privolaná RZP sa pokúšala ženu oživiť, ale neúspešne," uviedla Ingrid Krajčíková, hovorkyňa KR PZ v Trenčíne.

"Druhá osoba bola žiaľ tak intoxikovaná splodinami z horenia, že privolaná posádka konštatovala exitus," dodal Žitňanský. "Hasiči sa medzitým snažili čo najrýchlejšie oheň uhasiť, pretože hrozilo, že o strechu nad hlavou príde hneď niekoľko rodín," poznamenal Žitňanský.

"Príslušníci uhasili požiar, následne sme začali rozhrabávať tlejúce ohniska aj strop, nakoľko išlo o veľký objekt asi štyroch bytov a báli sme sa prenesenia požiaru cez dutiny v strope," opísal Žitňanský.

Podľa informácií TV JOJ horieť začalo v izbe nebohej ženy, ktorá si v nej často zapaľovala sviečku. Či bolo práve to príčinou požiaru, ukáže až ďalšie vyšetrovanie. "Poverený príslušník z Nového Mesta nad Váhom začal trestné vo veci prečinu usmrtenie," informovala Krajčíková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy