Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pri obci Kotešová spadlo malé lietadlo. Pilota už nezachránili
Zdielať na

Pri obci Kotešová spadlo malé lietadlo. Pilota už nezachránili

KOTEŠOVÁ (OKR. BYTČA) / Medzi obcou Kotešová a Hliník nad Váhom v nedeľu, 4. júna, spadlo malé motorové lietadlo. Na miesto okamžite smerovali hasiči aj záchranári, ktorí lietadlo našli. Žiaľ, pilotovi už nedokázali pomôcť, zraneniam podľahol. Na mieste sa nachádza aj reportérka TV JOJ Andrea Miková.

​Na miesto smerovali záchranári z Novej Bane

​​Lietadlo spadlo v nedostupnom lesnom teréne. Technika sa k nemu nedostane. Stromy v okolí museli záchranári vypíliť a trosky lietadla budú postupne z lesného porastu vynášať. Miesto tragédie je stále opáskované. Pilot, ktorý pri páde lietadla zahynul, bol podľa informácií skúsený a lietal dlhé roky. Motorové lietadlo počas dňa podľa svedkov rozťahovalo vetrone. Miestni tvrdili že tesne pred samotným pádom letelo nízko.

Informácia o páde lietadla prišla krátko po 19. hodine. Neďaleko miesta, kde k nešťastiu prišlo, je letisko Dolný Hričov. Práve odtiaľ malo vzlietnuť aj malé motorové lietadlo ktoré pilotoval 65-ročný muž.

Na pomoc okrem hasičov zo Žiliny a Bytče letel aj vrtuľník zo Žiliny. Lekárku na mieste nehody vysadili palubným navijakom. Pilotovi malého lietadla už ale pomôcť nedokázali. Na miesto prišli aj kriminalisti a do neskorých nočných hodín zaisťovali stopy.

​Okolnosti tragédie vyšetruje Letecký a námorný vyšetrovací úrad Ministerstva dopravy. "V tejto chvíli môžeme len potvrdiť pád lietadla. Všetky okolnosti sú predmetom vyšetrovania Leteckého a námorného vyšetrovacieho úradu Ministerstva dopravy SR. O príčinách a podrobnostiach budeme informovať až po ukončení vyšetrovania," uviedol pre TV JOJ hovorca Ministerstva dopravy SR Martin Petro.

Lietadlo spadlo do zalesneného terénu, krátko potom začalo horieť. "Lietal bez problémov, nemal žiadnu poruchu, nebolo na ňom nič vidieť," uviedol svedok tragédie.

O páde lietadla informovala aj letecká záchranná služba:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy