Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pedagóg, ktorý vážne postrelil mladú kadetku, na policajnej akadémii končí
Zdielať na

Pedagóg, ktorý vážne postrelil mladú kadetku, na policajnej akadémii končí

BRATISLAVA / Inštruktor, ktorý vážne zranil mladú policajnú kadetku, sa do školy už nevráti. Pre TV JOJ to potvrdila rektorka akadémie s tým, že si príde už len po výpoveď. Inštruktor do dnešného dňa nie je z ničoho obvinený. Postrelenú Michaelu už prebrali z umelého spánku.

Inštruktor, ktorý dievčinu postrelil, končí ako pedagóg na policajnej akadémii a príde si už len pre svoju výpoveď. Pre TV JOJ to potvrdila samotná rektorka školy. Na polygóne, kde prišlo k nešťastiu, nemal čo robiť žiaden ostrý náboj. Podľa Lucii Kurilovskej tým boli porušené bezpečnostné predpisy. Policajti mu prehľadali kanceláriu aj jeho byt, kde mu zaistili viacero legálne držaných zbraní. Údajne napríklad aj ostreľovaciu pušku. "Všetko sa pripravuje tak, aby tento týždeň určite bol s ním rozviazaný pracovný pomer, čiže na Akadémii Policajného zboru ako pedagóg nebude pôsobiť," uviedla rektorka Lucia Kurilovská.

51-ročný Vladimír strávil v policajnej cele dve noci. Aktuálne čerpá dovolenku. Vyšetrovateľ ho prepustil bez obvinenia. Znalci robia posudky z viacerých odvetví. Po ich vypracovaní ho obvinenie pravdepodobne neminie. Polícia zatiaľ vedie iba trestné stíhanie za prečin ublíženia na zdraví. "V uvedenom prípade aj naďalej prebieha vyšetrovanie s cieľom náležitého objasnenia presných príčin udalosti. Z toho dôvodu neposkytneme bližšie informácie," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ v Bratislave Jana Šimunková.


Nešťastie sa stalo mimo strelnice

Konkrétne na polygóne. 51-ročný pedagóg tam mal krúžok s kadetkami. Verzií, čo sa mohlo stať, je viacero. Podľa zdroja TV JOJ je jednou z nich, že sa pri cvičení pomýlil a do glocku zasunul zásobník s ostrými nábojmi. Lektor po tom, ako vystrelil a zranil študentku, sa mal dvakrát vzdialiť od miesta, kde sa stalo nešťastie. Hovorilo sa aj o tom, že kým prišla prvá policajná hliadka, tak spomínaný zásobník bol zahodiť.

Ďalšia verzia je tá, že v glocku v nábojovej komore mal ostrý náboj a zbraň si neskontroloval. Potom si do pištole zasunul zásobník s nesmrtiacim strelivom a pri ukážke na Michaelu vystrelil dvojranou. Guľka ju zasiahla z boku, prešla cez brucho, pľúca a vyletela cez stavec v chrbtici. Po výstrele si necítila nohy a v nemocnicu ju museli dať do umelého spánku. "Pacientka so strelnými poraneniami zostáva i naďalej hospitalizovaná v našej nemocnici. Jej stav je síce stabilizovaný, no i naďalej veľmi vážny a musí zostať pod stálym dohľadom našich lekárov," objasnila hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave Eva Kliská.

Policajnú kadetku už doktori na bratislavských Kramároch prebudili z umelého spánku a je pri vedomí. Podľa informácií TV JOJ ju čaká prevoz do Ružinovskej nemocnice, kde jej budú operovať zasiahnuté pľúca. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy