Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Postrelená kadetka z policajnej akadémie je v umelom spánku, polícia začala trestné stíhanie
Zdielať na

Postrelená kadetka z policajnej akadémie je v umelom spánku, polícia začala trestné stíhanie

BRATISLAVA / 20-ročná kadetka, ktorú v stredu, 1. marca, počas výcviku streľby na Akadémii policajného zboru zasiahol do oblasti chrbta jej inštruktor je v nemocnici mimo ohrozenia života. 51-ročný inštruktor skončil na výsluchu. Policajti sa do Akadémie policajného zboru vrátili opäť vo štvrtok, 3. marca.

V súvislosti s postrelením študentky na Akadémii Policajného zboru v Bratislave začala polícia trestné stíhanie za prečin ublíženia na zdraví. Na sociálnej sieti o tom informovala bratislavská krajská polícia. "Vyšetrovanie je v počiatočnom štádiu," uviedli bratislavskí policajti. Prípadom sa zaoberá Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave III. 

Podľa dostupných informácií mal 51 ročný skúsený inštruktor Vladimír cvičiť po vyučovaní s tromi žiačkami simulovaný zásah úteku a to s označovacími nábojmi. Pri takomto jednom úteku vystrelil a 21-ročnú kadetku zasiahol do chrbta ostrým nábojom. Dievča sa zrútilo na zem a ďalšie rýchlo volalo pomoc. Záchranárom zranená Michaela počas ošetrovania tvrdila, že sa jej ťažko dýcha a necíti si nohy. Previezli ju do nemocnice na bratislavské Kramáre. Lekári ju mali ešte v noci operovať, no zákrok napokon nevykonali a je pod neustálym dohľadom. Podľa informácií TV JOJ má mať ťažké zranenie chrbtice.

"Včera popoludní sme do našej nemocnice prijali mladú ženu so strelnými poraneniami. Je aj naďalej hospitalizovaná a jej stav je stabilizovaný. No vzhľadom k citlivosti celého prípadu nebudeme poskytovať bližšie informácie ohľadom jej zdravotného stavu," informovala Eva Kliská, hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave. 21-ročná Michaela je podľa vyjadrenia lekárov mimo ohrozenia života. Aktuálne sa nachádza na jednotke intenzívnej starostlivosti a udržiavať by ju mali v umelom spánku.

Budúca policajtka vyniká aj vo futbale

Študentka prvého ročníka a budúca policajtka vyniká aj vo futbale. Hráva totiž ženskú futbalovú ligu. "Je to ťažká správa pre ľudí, čo sa okolo nej pohybovali - pre tých najbližších a aj pre ľudí z klubu a pre dievčatá z tímu. Čakáme na každú dobrú správu a veríme, že v rámci možností to dopadne dobre," povedal Martin Galajda, hovorca klubu AS Trenčín.

Ako presne k streľbe došlo sa zatiaľ nevie

51-ročného inštruktora polícia zadržala a následnej aj vypočúvala. Podľa informácií TV JOJ bol v šoku a do reči mu veľmi nebolo. Policajti a kriminalisti do neskorých nočných hodín zaisťovali stopy a prehľadávali okolie. "Hneď od prvého momentu, keď prišla prvá hliadka, bol inštruktor obmedzený na osobnej slobode a po skončení obhliadky bol obmedzený aj naďalej na osobnej slobode a nachádza sa predpokladáme v cele policajného zadržania," informovala Lucia Kurilovská, rektorka Akadémie Policajného zboru.

Policajti sa do akadémie policajného zboru vrátili opäť vo štvrtok, 2. marca. Ráno totiž prehľadávali areál v blízkosti výcviku. Hľadať mali zásobník, ktorý mal inštruktor po streľbe na žiačku zahodiť. Ako presne k streľbe a následnému ťažkému zraneniu prišlo sa zatiaľ nevie. Pracuje sa však s viacerými verziami. Podľa zdroja TV JOJ je jednou z verzií aj to, že mal mať pri sebe aj zásobník s napáskovanými ostrými nábojmi, ktoré mal zameniť za slepé. Polícia už začala trestné stíhanie za prečin ublíženia na zdraví. Obvinenie však zatiaľ nepadlo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy