Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Policajný inštruktor zasiahol pri cvičných streľbách kadetku. Mladú ženu mal zraniť jedným nábojom
Zdielať na

Policajný inštruktor zasiahol pri cvičných streľbách kadetku. Mladú ženu mal zraniť jedným nábojom

BRATISLAVA / Na Akadémii Policajného Zboru v Bratislave sa stala nešťastná udalosť. Zo zatiaľ nezistených príčin dlhoročný skúsený inštruktor postrelil 20-ročnú žiačku. Tá skončila s poranením chrbtice v nemocnici.

Tri spolužiačky, budúce policajtky, sa po vyučovaní, teda krátko po 16:00 popoludní, chceli zdokonaliť v streľbách, a tak išli s inštruktorom na polygón v areáli školy. Zatiaľ sa nevie, čo sa presne na mieste stalo, no pri výstrele z inštruktorovej zbrane rana zasiahla jednu z kadetiek a to do oblasti chrbta. Ihneď zavolali záchranárov a políciu. Počas ich príchodu bola pri vedomí a komunikovala, sťažovala sa však na sťažené dýchanie. "Môžeme potvrdiť že sme dnes popoludní prijali osobu so strelnými poraneniami. Vzhľadom k citlivosti celého prípadu nebudeme poskytovať bližšie informácie," vyjadrila sa hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská. 

"Pokiaľ vieme, je mimo ohrozenia života, bola pri vedomí," povedala expertka na trestné právo Lucia Kurilovská. Nešťastnú udalosť nám potvrdilo aj vedenie Akadémie. Nechápu, čo sa stalo, ide totiž o dlhoročného skúseného inštruktora. "Je to skúsený inštruktor, roky pôsobí na akadémii policajného zboru. Pred tým tiež sa venoval tejto činnosti aj z hľadiska strelieb, aj z hľadiska útokov," dodáva Lucia Kurilovská. Podľa informácií TV JOJ mal mať inštruktor medzi slepými nábojmi aj jeden ostrý. Na miesto dorazili aj policajti a kriminalisti. Ako presne k nešťastnému výstrelu došlo bude vyšetrovať polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy